ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

MC-Huset på flyttefot

HER BYGGES FREMTIDEN: Det er en forventningsfull gjeng som møter oss på området der MC-husets fremtid skal bygges. Fra venstre: Håvard Hammertrø fra firmaet Movit AS, en nær samarbeidpartner i byggeprosjektet. Hammertrø er flankert av Per Almestrand, Aagot Almestrand og Stine Svenkerud. Foto: Lystad Media.

STORE PLANER! MC-Huset Nydal har store planer. Nå er de i gang med prosjekteringen av et nytt og større anlegg. Byggestart vil skje neste år, og i 2024 vil de møte kundene i et ruvende bygg midt mellom Hamar og Brumunddal.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

-Vi må utvikle selskapet mot fremtiden! Per Almestrand, grunnlegger og nestor i bedriften, er helt klar: -Dagens lokaler samsvarer ikke med de oppgaver som vi står overfor i fremtiden. Vi trenger mer effektivitet, bedre arbeidsforhold og ikke minst større plass. Vi har ambisjoner om å vokse, samtidig som vi ønsker å møte markedet på en enda bedre måte. Derfor har vi besluttet å bygge nytt. Tomta er klar og de første byggetegningene er skissert. Nå er det bare å sette i gang med planlegginga.

Bedre med nytt
MC-Huset Furnes er en sentral MC-bedrift midt på Østlandet. Siden starten, for over 50 år siden, har foretaket vokst til bli en av MC-Norges største aktører. De har kunder fra hele landet, og de akter å bli enda større. De etablerte seg i nåværende lokaler i Nydalen, ved foten av Furnesåsen, på slutten av 1970-tallet. Den gang var det et hypermoderne anlegg som ga grunnlag for videre vekst og framganger. Men nå stanger det. Eller som Aagot Almestrand, daglig leder, sier: -Plasseringa er ideell, men veksten har ført til vi etter hvert føler oss litt trangbodd. Vi har kommet til et punkt der vi i det hele tatt må vurdere om vi skal fortsette her, og nå er konklusjonen klar: Det blir nytt. Etter en periode der vi har «sondert terrenget», som det så fint heter, har vi funnet en tomt i retning Brumunddal. Den ligger sentralt plassert tett inn til E6 og er lett tilgjengelig for alle, ikke minst for de som benytter offentlige befordringsmidler. Det er knappe to kilometer nord for der vi er i dag. Følgelig behøver vi ikke skifte navn. Vi heter MC-Huset Nydal i dag, og det vil vi selvsagt hete i fremtiden også! Aagot smiler.

I tre plan
MC-Huset har store planer. Bedriften er bare så vidt i gang med planleggingen, men ambisjonene er store. Med en grunnflate på 1000 kvm, skal det nye bygget ha tre plan. Første etasje vil selvsagt inneholde butikk og verksted, mens andre vil huse administrasjon og utstyr- og delelager. Tredje etasje vil bli benyttet til vinterlagring av motorsykler, noe som er en sentral og ikke minst plasskrevende virksomhet i dag. Det er, som sagt, planen på et tidlig stadium, men nå skal tiden brukes godt. -Selvsagt skal vi bruke god tid på prosjekteringa, forteller Stine Svenkerud, økonomi- og markedsansvarlig i bedriften. -Men vi må jobbe effektivt. Håpet er å starte bygginga allerede på senvinteren. Vi har som mål å være inne i de nye lokalene før sesongstart 2024. Da kvitter vi os også med de gamle lokalene. Vi vet at Nydalen er et attraktivt område for næringslivet, så vi regner med at det er flere som er interessert i eiendommen.

En ny fremtid

De har m.a.o. nok å henge fingrene i, staben i MC-huset. Driften skal skjøttes, kundene skal ha service og butikken skal gå. Men bedriften sikter mot fremtiden. En fremtid der MC-huset Nydal forhåpentlig vis skal bli større og bedre. Bedre for såvel kunder som ansatte. Eller for å sitere Per Almestrand: -Hadde vi ikke hele tiden tenkt framover, ville vi ikke vært der vi er i dag. Nå er vi i ferd med, bokstavelig talt, å bygge oss en ny fremtid.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse