Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Indian Sport Chief-brutal motor og brutale komponenter

Indian Motorcycle har lansert sitt nyeste medlem i Chief familien. Den har fått navnet Sport Chief og som navnet tilsier, denne skal ha et sportslig tilsnitt.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2023 kl 13:20

MC-avisa ble invitert til presselansering i dalstrøka innenfor Barcelona, langt fra kong vinter som ikke virker til å ville gi seg her til lands. Det ble flotte dager i Spania med bedre vær enn forventet, 23 grader på det beste.

Sport Chief har fått seg noen sportslige elementer som gjør den potent for å bli kjørt hardt. I front står en robust opp ned gaffel som sørger for stiv, men stabil demping i front. Fjærene bak leveres av velkjente Fox, også disse bygget for å prestere, eller performance som amerikanerne kaller det.

Doble bremsesett i front merket Brembo sørger for at bremsekraften som trengs også skal være lett å dosere, og det trengs på en slik stor power-cruiser. Motoren er den velrennomerte Thunderstroke-motoren på 116 kubikktommer som presterer dreiemoment på 162 NM og ca 90 Hk.

Det som med første øyekast skiller Sport Chief fra resten av familien er den tøffe kåpen som er designet for anledningen. Styreholderene/riserne er høye og styret smalere. Akkurat slik man forventer det av en powercruiser designet i club-stilen fra California.

Syklene ble kjørt hardt i det vakre fjellandskapet og viste at den var bygget for performance. Disse stål-rodene som er plassert under fotpinnene fikk virkelig kjørt seg mot den spanske asfalten. Lyden av jern mot asfalt hørtes hele tiden på de særdeles svingete veiene og en gjeng lykkelige journalister gliste fornøyd.

Indian har her satt sammen en powercruiser som tåler å bli kjørt hardt. MC-glede i bøtter og spann. I MC-avisa nr. 4 kan du lese testen i sin helhet.

Annonse
Annonse