Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Honda planlegger 10 nye elektriske MC innen 2025

Nettet strammes og samtlige fabrikanter kjenner nå på presset og forventningen om at forbrenningsteknologien skal erstattes med nullutslippsteknologi. Svært mange førere nekter fortsatt å forholde seg til det faktum at endring faktisk kommer, men det gjør ikke fabrikantene.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

De kan rett og slett ikke vente og må utvikle konkurransedyktig teknologi som kan møte morgendagen og konkurransen i et knalltøft marked. Disse utviklingsløpene tar som regel 5 til 10 år, så dette har de store fabrikantene drevet med lenge. Honda er nesten sist ute med å annonsere endring, men når de gjør det så gjør de det til gangs og annonserer like godt at de skal levere ti nye elektriske modeller innen 2025. Det betyr at de har mange modeller klare i konseptfase.

Honda har i dag en strålende modellportefølje og baserer selvfølgelig fremtidens teknologiplatform på denne. Modellene som kommer bygger på de etablerte segmentene Neo Sport cafe, touring, scootere og crusing og illustrasjonen ser rett og slett kul ut. Honda samarbeider bl.a. med Yamaha, Kawasaki og Suzuki om utvikling av batterikonsepter og teknologi og det er også interessant. Det jobbes blant annet med etablering av batteribanker hvor du umiddelbart fyller opp ved å bytte en batteripakke omtrent som vi bruker gassflaske ordningen i dag. Det jobbes knallhardt for å standardisere disse løsningene også i Europa og det er helt riktig vei å gå tenker vi. Klarer du å bygge en brukbar infrastruktur med byttbare batterier vil mye av rekkeviddeproblematikken være løst!

Vi heier på Honda og håper at teknologien får et snev av «cutting edge» når den lanseres. Vi trenger utvikling.

Annonse
Annonse