Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Harley feirer seg selv med en rekke jubileumsmodeller

Harley-Davidson markerer sitt 120-års jubileum med en rekke flotte jubileumsmodeller! Foto: Harley-Davidson

Om du ikke allerede har fått det med deg, feirer Harley-Davidson sitt 120-års jubileum i år. 18. januar presenterte de sitt modellprogram og som forventet er fokuset jubileum. Det inneholder hele syv jubileumsmodeller, som alle vil blir produsert i et begrenset antall.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2023 kl 10:36

Jubileumsmodellene er: CVO Road Glide Anniversary (1500 stk), Heritage Classic Anniversary (1700 stk), Fat Boy Anniversary (3000 stk), Street Glide Special Anniversary (1600 stk), Road Glide Special Anniversary (1600 stk), Ultra Limited Anniversary (1300 stk) og Tri Glide Ultra Classic Anniversary (1100 stk).

Alle disse kommer i en ny farge som er laget spesielt for anledningen. Fargen har fått navnet "Heirloom Red", som er en burgunderrød farge med små flake. Alle jubileumsmodellene blir også dekorert med et tankmerke i gull som også er spesialdesignet for å markere 120-års jubileet. Det bør også nevnes at førstnevnte CVO Road Glide Anniversary har en enda mer eksklusiv lakkering, visstnok den mest avanserte lakkeringen som noen gang har vært på en Harley.

Breakout Foto: Harley-Davidson

Foruten disse jubileumsmodellene blir det også oppdateringer på flere andre modeller. Breakout ble for første gang lansert i 2013 og sykkelen har allerede gjennomgått flere oppdateringer. For 2023 blir den satt opp med 117 motoren, noe som gir 101 Hk og et dreiemoment 167 NM. Resultatet er et vanvittig bunndrag på lavt turtall. Med større motor trenger man enn større bensintank, tanker øker de fra 3 gallion, nå blir det 5 gallion, noe som blir 18,9 liter på norsk. Større bensintank trenger man på en så stor motor. Den leveres nå også med cruise control og traction control som standard.

Nighster Spesial Foto: Harley-Davidson

Nighster Special er en ny utgave av Nightster som kom i fjor. Små designmessige grep gir den et annet uttrykk og image. Den har fått den runde 4 tommers TFT-skjermen som står på Sportster S, noe som gir muligheter for telefontilkobling samt navigasjon via Harley-Davidson App. Nighster Spesial har også flere kjøremodus og imponerende nok, dekktrykksmåling. Her er det også montert på sal og fotpinner for passasjer. Høyere styre gir en mer oppreist kjørestilling.

Freewheeler Foto: Harley-Davidson

Ettersom alderen på Harley-førere stiger har populariteten på trehjulinger steget. I 2015 kom customutgaven Freewheeler, denne ble populær blant Harleyentusiaster som trengte en trehjuling, men som ville ha en sykkel som bevarte mye av det customiserte stuket. 2023 utgaven av Freewheeler fremstår tøffere enn noen gang. Den har nå blitt preget av det som produsenten selv kaller "dark custom", noe som i prinsippet betyr; bort med krom og alt som skinner, inn med svart, svart og mer svart. I tillegg har felgene bak gått fra 15 til 18 tommer, noe som fungerer ypperlig stilmessig.

Selve kronjuvelen for 2023 er denne CVO Road Glide Anniversary. Lakkeringen er den mest avanserte som noen gang har vært på en Harley. Det vil bli produsert 1500 stk av denne og prislappen viser 814.900,-. Eksklusive saker! Foto: Harley-Davidson

En helt ny modell finner vi også i modellprogrammet: Road Glide 3. Road Glide er en legendarisk modell med særegen kåpe, en kåpe som er både elsket og hatet. Nå har de altså plantet Road Glide modellen på trike konseptet, og for første gang i historien kan man nå kjøpe seg en Road Glide med tre hjul! Denne vil helt sikkert bli godt mottatt av mange aldrende Harleyentusiaster. Road Glide 3 kommer trolig ikke på det norske markedet.

Så hva koster disse herlighetene? Harley-Davidson er eksklusive saker og har store motorer, dette blir dyrt beskattet her til lands. Her følger priser på alle modellene vi har nevnt i artikkelen:

CVO Road Glide Anniversary: 814.900,-
Heritage Classic Anniversary: 496.900,-
Fat Boy Anniversary: 485.900,-
Street Glide Special Anniversary: 559.900,-
Road Glide Special Anniversary: 559.900,-
Ultra Limited Anniversary: 579.900,-
Tri Glide Ultra Classic Anniversary: 821.900,-
Breakout: 435.900,-
Nightster Special: 256.900,-
Freewheeler: 542.900,-
Road Glide 3: Ikke angitt

Annonse
Annonse