Annonse
Annonse
MC-avisa

En helt Gresk julereise. Del 1.

Vi har fått nok av kuldegrader og høye strømpriser, så vi har satt kursen mot Peloponnes. Nå skal vi kose oss blant gamle sagn om greske helter og guder på den sydligste halvøya av Hellas. Været er meldt bra i dagene som kommer, og vi gleder oss masse til å dele inntrykkene våre fra årets julereise med dere.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2023 kl 14:09

I og med at årets juleferie har usedvanlig få fridager, innså vi i høst at dette ikke kunne bli en reise til andre siden av jordkloden. Fjorårets juletur i Tyrkia var imidlertid svært vellykket, og Hellas er jo nabolandet, de ligger omtrent på samme breddegrad. Etter litt undersøkelser fant vi ut at temperaturene skulle være noenlunde lik. Flybilletter ble bestilt, og avtale om sykler ble gjort med Andeli Mototouring i Athen. Arkitekten, som er reisefølget, valgte en Honda CB500X, tilsvarende den hun kjørte på årets sommereventyr i Slovakia, mens valget mitt ble en Africa Twin 1100 Adventure Sport. Avreise ble torsdag på bittelille Julaften, men å komme seg opp klokken to på natta for å rekke første fly til København, var i tidligste laget. Flyvningene gikk som planlagt, og snart var vi på metroen inn mot den greske hovedstaden.

Andeli Mototouring lå bare en rusletur fra Nomismatokopio (metro stasjon), og her ble vi tatt i mot av Kostas Nikolaidis som viste seg å være et veldig hyggelig møte. Etter en svært grundig gjennomgang av syklene tok vi fram kartet, og fikk masse gode tips om kjøreruter, severdigheter og annet på halvøya, som blir vårt studie de neste dagene. Syklene er i toppstand og Andeli Mototouring virker svært profesjonelle og betryggende.

Athen er en by med nesten fire millioner mennesker, og trafikken er intens nå på arbeidsdagens slutt. Faktisk er kjøringen ut og inn av slike byer den mest utfordrende av all kjøring på turene, men med Arkitekten i front kommer vi oss ut av byen og setter kursen sørover. Etter mørkets frembrudd stopper vi ved den 6,3 km lange Korintkanalen, som var ferdig i 1893, etter 12 års bygging. Denne gjør faktisk Peloponnes fra å være en halvøy til å bli en øy. Vi går ut på broen som krysser kanalen, og ser 90 meter ned i den imponerende kløften med vannrette vegger. Selve kanalen er 24 meter bred. Arkitekten tørr ikke å stå helt inntil rekkverket engang.

Snart kommer vi frem til dagens mål; Elenis, og tar inn på Sea View hotell, drevet av gammelt ektepar, like gamle som hotellet. Dama instruerer oss om parkeringa på gresk. Etter en lokal øl og gyros til middag, er vi modne for senga, men vi er på tur, og været ser lovende ut for de neste dagene. Følg med, for i morgen setter vi kursen opp mot fjellene inne på halvøya.

Annonse
Annonse