Annonse
Annonse
MC-avisa

De japanske gigantene går sammen om utvikling av Hydrogenmotorer

Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha og Toyota i styret for "HySE"

På Køln-messen i oktober snakket Kawasaki om fremtiden motorteknologi på sin pressekonferanse. Her ble både elektrisk og hydrogen nevnt. Nå har de japanske MC-fabrikkene gått sammen og startet en forening som de har kalt HySE som står for "Hydrogen Small mobility & Engine technology."

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2023 kl 11:49

Nedenfor har vi sakset noe av pressemeldingen ang. oppstart av foreningen (oversatt):

Yamaha Motor Co., Ltd. (heretter «Yamaha Motor»), Honda Motor Co., Ltd. (heretter «Honda»), Kawasaki Motors, Ltd. (heretter «Kawasaki Motors») og Suzuki Motor Corporation (heretter «Suzuki») ) kunngjorde i fellesskap i dag at de har fått godkjenning fra Økonomi-, handels- og industridepartementet til å danne en teknologisk forskningsforening kalt HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology) for utvikling av hydrogendrevne motorer for små mobiliteter (motorsykler, minikjøretøyer, små marinefartøyer, anleggsutstyr, droner osv.)

Kenji Komatsu, nominert styreleder i HySE og administrerende direktør for teknisk forskning og utviklingssenter, Yamaha Motor Co. Ltd., kommenterer: "Vi er svært glade for å kunngjøre den planlagte dannelsen av foreningen. Det er mange utfordringer i utviklingen av hydrogendrevne motorer, men vi håper å se foreningens aktiviteter fremme grunnforskningen for å møte disse utfordringene. Vi er forpliktet til denne bestrebelsen med en følelse av oppdrag for å bevare bruken av forbrenningsmotorer, som viser den langvarige innsatsen som våre forgjengere har jobbet med."

Hovedområder for forskning og utvikling, og rollen til hvert selskap:

Forskning på hydrogendrevne motorer
Forskning på modellbasert utvikling av hydrogendrevne motorer (Honda).
Elementstudie om funksjonalitet, ytelse og pålitelighet til de hydrogendrevne motorene (Suzuki).
Praktisk forskning med ekte hydrogendrevne motorer på funksjonalitet, ytelse og pålitelighet (Yamaha Motor, Kawasaki Motors).

Studie om hydrogentankingssystem
Studerer kravene til et hydrogenpåfyllingssystem og hydrogentanker for små mobiliteter (Yamaha).

Studie på drivstoffforsyningssystem

Studerer hjelpeutstyret som kreves for et drivstofftilførselssystem og tanker, og utstyret installert mellom drivstofftanken og injektoren (Kawasaki Motors).

I tillegg til de fullverdige medlemmene (de fire nevnte motorsykkelprodusentene), støtter Kawasaki Heavy Industries, Ltd. (heretter «Kawasaki Heavy Industries») og Toyota Motor Corporation (heretter «Toyota») foreningen som spesielle medlemmer.

Oversikt over HySE
(Detaljer, inkludert medlemmer, er fortsatt i planleggingsstadiet)

Navn:
Hydrogen Small mobility & Engine technology (HySE)

Adresse:
Yaesu Central Tower 2-2-1 Yaesu, Chuo-ku, Tokyo, Japan.

Formann:
Kenji Komatsu (Executive Officer, Yamaha Motor Co. Ltd.)

Medlemmer:
Vanlige medlemmer: Kawasaki Motors, Suzuki, Honda og Yamaha Motor.
Spesielle medlemmer: Kawasaki Heavy Industries og Toyota.

Etablering:
Etableringsprosedyrer pågår

Annonse
Annonse