Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Nydelig restaurert 1941 Indian Scout 741

1941 Indian Scout 741 – hvilken lyd, hvilket syn!

Da MC-avisa var innom Indian og Honda-forhandleren MC-Marine sist uke, var det en fantastisk opplevelse vi ble møtt med da skulle gå inn i verkstedet og snakke med medeier Arvid Håland. Han hadde da nettopp startet sin restaurerte 1941-modell Indian Scout. Og hvilket syn! Og hvilken lyd! Her var det bare å «stramme opp» både øyne og ører og nyte øyeblikket!!

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2022 kl 17:54

Tekst og foto: Ole Martin P. Eidevik.

Arvid som i lokalpressen blir kalt "Trollmann med skiftenøkkel" kunne fortelle:

– Da vi ble Indian-forhandler i 2014 så satte jeg i gang og lette etter en skikkelig klassisk Indian, og kom da over denne 41-modellen som var en militærmodell og som virkelig trengte en full restaurering. Den ble da sporenstreks innkjøpt, og ble ferdig våren 2020, men på grunn av korona fikk jeg ikke vist den før i fjor. Jeg har skrudd den helt fra hverandre, fått hjelp til lakkering og jeg virkelig koste meg med dette prosjektet i flere måneder.

For de som følger med på MC-bygging, er Arvid Håland et kjent navn. I MC-avisa har vi skrevet om hans restaurering av en 1918 Wanderer som vant «Beste Veteran» under Oslo Motor Show i 2018. På årets Vårmønstring i Bergen stakk han også av med MC-prisen med sin eldre 1926 Indian Scout.

Vi kommer tilbake med en artikkel senere i år om Arvid sine nydelige restaureringer. Dessverre tok vi ikke opptak av lyden, men du kan likevel nyte bilder av en skikkelig klassiker; 1941 Indian Scout 741!

To herlige klassiske Scouter. Den nærmeste fra 1926, den bak fra 1941. Indian-fabrikken gjorde mange endringer på chassis, motor og design på disse 15 årene. (Foto: Arvid Håland)

(Foto: Arvid Håland)

Annonse
Annonse