ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ny Yamaha XSR125 Legacy: Ride Through Time

Pressemelding, Yamaha Motor Scandinavia. Yamaha Sport Heritage erobrer stadig nye segmenter og kundegrupper Siden introduksjonen av de første Yamaha Sport Heritage-modellene har segmentet blitt en stor suksess med førere i alle aldre og med ulik erfaring, som alle setter pris på den spesielle kombinasjonen av autentisk stil og individuell karakter, og moderne teknologi og sportslighet. XSR-modellserien har raskt etablert seg som den definitive serien for førere som setter pris på ikoniske motors

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2022 kl 16:57

Pressemelding, Yamaha Motor Scandinavia.

Yamaha Sport Heritage erobrer stadig nye segmenter og kundegrupper

Siden introduksjonen av de første Yamaha Sport Heritage-modellene har segmentet blitt en stor suksess med førere i alle aldre og med ulik erfaring, som alle setter pris på den spesielle kombinasjonen av autentisk stil og individuell karakter, og moderne teknologi og sportslighet.

XSR-modellserien har raskt etablert seg som den definitive serien for førere som setter pris på ikoniske motorsykler med ekte karakter og genuin sjarm. Samtidig som de hyller noen av Yamahas mest ikoniske modeller fra en tidligere epoke, er de nyeste XSR700 og XSR900 konstruert med høye ytelser hva gjelder både motor, chassis og bremser. Dermed får man det aller beste fra begge verdener.

Økende popularitet

Den økende populariteten til Yamaha Sport Heritage-modellene er blitt stimulert av de mange kundene som tilpasser syklene sine selv, og spesielt av selskapets Yard Built-program. Dette programmet har oppmuntret og tilrettelagt for mange spesialprosjekter bygget av noen av Europas mest kreative sykkelbyggere. Siden oppstarten har Yard Built-prosjektet støttet byggingen av mer enn 60 eksklusive prosjekter basert på produksjonsmodeller av Sport Heritage, og Yamaha fortsetter å investere i Yard Built-prosjekter både 2022 og fremover.

Yard Built-bevegelsen har vist hvordan en Yamaha produksjonsmodell er et ideelt utgangspunkt som kan forvandles til alt fra en flat tracker eller scrambler til en caféracer. De er påvirket av noen av Yamahas mest ikoniske design fra 60-, 70- og 80-tallet, og utstyrt med tidløse funksjoner og elementer, inkludert eikehjul, historiske farger og kvalitetskomponenter. Disse Yard Builtsyklene har fornyet custombevegelsen og styrket Faster Sons-samfunnet.

Faster Sons-filosofien kombinerer kulturarvdesignet med moderne teknologi på sin egen unike måte, og inspirerer mange førere til å tilpasse sine egne maskiner og skape noe helt spesielt som gjenspeiler deres egen personlige livsstil. Samtidig tilfører den en spennende ny dimensjon til motorsykkelverdenen. Noen av disse retrodesignelementene, som for eksempel eikehjul, er nå et standardelement på den nye XSR125 Legacy, og understreker hvordan denne stilige motorsykkelen tar det aller beste fra fortiden og blander det med den nyeste designen og teknologien.

Ny XSR125 Legacy: Fanger motorsykkelånden

Yamaha har alltid vært opptatt av å bygge karakterfulle motorsykler for et bredt spekter av førere. Siden juli 1955 har behovene og ønskene til førerne alltid hatt hovedfokus når nye modeller utvikles. Det er denne kundefokuserte filosofien som har gjort det mulig for selskapet å skape ikoniske og banebrytende modeller som har bidratt til å endre uttrykket til motorsykler de siste syv tiårene.

Selskapets oppdrag kan oppsummeres i det japanske ordet «Kando»: Det er å skape dypt tilfredsstillende produkter som inspirerer hjertet og ånden – og den nye XSR125 Legacy er et perfekt eksempel på Kando.

XSR125 Legacy ble utviklet fra den ekstremt vellykkede XSR125 som ble lansert i 2021, og har samme 125cc VVA-motor- og chassisarkitektur. XSR125 Legacy drar imidlertid nytte av en rekke stilistiske endringer som forvandler motorsykkelens karakter og gir den et unikt neo-retroutseende med en utpreget individuell følelse.

Disse forbedringene gir den nye modellen en særegen silhuett og individuell karakter som forsterker båndene til klassiske Yamaha-sykler samtidig som den understreker kraften til Sport Heritage-merket: «Inspirert av fortiden, bygd for fremtiden.» XSR125 Legacy er bygget for å være en del av fremtiden for alle førere – nybegynnere, erfarne eller tilbakevendende – som setter pris på tidløs stil og ønsker seg oppdatert motor- og chassisteknologi som leverer kvalitetsopplevelser

Lette eikefelger

XSR125 Legacy er utstyrt med en rekke modellspesifikke funksjoner som fungerer harmonisk sammen for å skape en maskin med en spesiell karakter, og som garantert bli verdsatt av de mange førerne som digger tidløs stil. De lette eikehjulene minner om designene som ble brukt på Yamahas banebrytende løpssykler på 1960- og 1970-tallet og er grunnleggende for å gi denne nye Sport Heritage-sykkelen autentisk utseende og følelse.

Gullfargede felger

XSR125 Legacys klassiske eikehjul har gullfargede lettmetallfelger med en flott finish som understreker sykkelens utmerkede kvalitet og forsterker de sterke båndene med noen av Yamahas ikoniske modeller fra fortiden.

Kombinasjonen av eiker og gullfarget felg og det helt svarte chassiset gir denne 125 cc sykkelen i neo-retro-stil en individuell karakter og et tidløs utseende som perfekt fanger ånden i Faster Sons-filosofien.

Spesielle farger og grafikk

Ny grafikk er utviklet for å gjenspeile utseendet til de større XSR-modellene og forsterke de nære familiebåndene til Sport Heritage-serien. Gull- og sølvstriper fremhever den klassiske formen på den avrundede drivstofftanken, mens den minimalistiske gullfargede grafikken på sidepanelene utfyller de gullfargede felgene.

Tanken, sidepanelene og skjermene har finish i Historic Black, mens den svarte Deltaboxrammen, svingarmen, opp-ned-gaffelen og motordekslene gir et stilig og diskret utseende som passer perfekt til karakteren til denne nye 125 cc-motorsykkelen.

Høykvalitets Metzeler Karoo-dekk

De nye eikefelgene på XSR125 Legacy er utstyrt med høykvalitets Metzeler Karoo-dekk, designet for å fremme den morsomme karakteren til denne lette Faster Sons-modellen. Blokkmønsteret på dekkene kompletterer perfekt denne nye Sport Heritage-sykkelen og understreker dens dynamiske kjøreegenskaper og brede bruksområde.

Todelt lyddemperdeksel i aluminium

XSR Sport Heritage-modellene er kjent for fokuset på detaljer og bruk av kvalitetskomponenter, og den nye XSR125 Legacy er ikke noe unntak. I tillegg til en rekke vakkert utformede aluminiumsbraketter og beslag, er denne lette Faster Sons-sykkelen utstyrt med et todelt lyddemperdeksel i aluminium som forsterker det sportslige utseendet.

Karakteristisk XSR-silhuett

Sett fra siden er det ingen tvil om XSR125 Legacys arv med sine fremtredende horisontale linjer. Den spesielle kombinasjonen av eikehjul og oppreist kjørestilling, samt den fullt eksponerte mekaniske og nakne strukturen verdsettes av alle førere – nybegynnere eller erfarne – som vet nøyaktig hva de er ute etter med motorsykkelen sin

Klasseledende 125 cc 11 kW motor

XSR125 Legacy drives av en av de mest verdsatte og vellykkede motorene i 125 cc-kategorien. Denne potente og pålitelige 125 cc, 4-ventilers, væskekjølte, enkeltsylindrede Euro5-kompatible motoren har det samme designet som brukes i MT-125 Hyper Naked og R-125 Supersport. Med en effekt på 11 kW – maksimalt tillatt i A1-førerkortklassen – er denne høyt anerkjente motoren en sterk allroundutøver.

En av de viktigste teknologiske løsningene er Yamaha-systemet Variable Valve Actuation (VVA). Dette sørger for at motoren produserer kraftig dreiemoment på lavere turtall, samtidig som den har gode ytelser i det øvre turtallsområdet. Dette gjør at XSR125 Legacy har et bredt bruksområde, fra rask motorveikjøring til roligere landeveiskjøring og småveier. Det kraftige dreiemomentet sikrer dessuten morsom akselerasjon.

37 mm opp-ned-gaffel

Med en svart finish som passer perfekt til sykkelens svarte ramme og motor, er XSR125 Legacys 37 mm opp-ned-gaffel en del av de eksklusive spesifikasjonene som er enda mer imponerende med tanke på at denne 125 cc neo-retro-modellen er tilgjengelig til en så rimelig pris. Enten du kjører på svingete fjellveier, navigerer i bytrafikken eller drar på helgetur, er denne gaffelen bygget for å gi trygt veigrep og presis styring.

Sterk og lett Deltabox-ramme

Yamahas legendariske Deltabox-ramme ble først utviklet for selskapets Grand Prix-racere, og sikrer presis svingkjøring og stabilitet på rette strekninger, og gjør det mulig for førerne å nyte det fulle potensialet til den beste 11 kW-motoren i klassen. Med en kompakt 1330 mm akselavstand og moderate 815 mm setehøyde kan XSR-førere forvente smidig håndtering kombinert med avslappet ergonomi. Dette gjør denne sykkelen svært egnet for et bredt spekter av førere – enten de er nybegynnere, erfarne eller har funnet veien tilbake til tohjulinger.

Stilig LED-belysning

Et annet eksempel på hvordan XSR125 Legacy lykkes med å blande tidløs retrostil med moderne teknologi, er den høyteknologiske belysningen. Med et klassisk rundt ytre skall med LEDposisjonslys, produserer LED-hovedlyset en kraftig stråle som gir utmerket effekt ved kjøring i mørket – mens den kompakte LED-lykten bak understreker den lette og elegante profilen til den slanke og sportslige bakenden.

Viktigste egenskaper

XSR125 Legacy farger, tilgjengelighet og pris

XSR125 Legacy blir tilbudt i Historic Black med gullfargede felger og er tilgjengelig fra juni 2022. Prisen varierer fra land til land, ta kontakt med din nasjonale Yamaha-distributør for mer informasjon.

Yamaha Genuine Accessories og Faster Sons Apparel

Yamaha har utviklet et bredt utvalg av Genuine Accessories slik at eiere av XSR125 Legacy enkelt kan tilpasse motorsykkelen slik de ønsker. I tillegg til et bredt spekter av individuelt tilbehør som Akrapovič-eksosanlegg, tankpute, skjermer, bagasjeholder, beskyttere og mye mer, har Yamaha også laget tre Genuine Accessory-sett – Racer Pack, Street Pack og Tracker Pack.

Kunder kan bestille pakker eller individuelt tilbehør før de henter sin nye XSR125 Legacy, og få dette montert av sin Yamaha-forhandler.

Yamahas Faster Sons-tilbehør er utviklet for å passe Sport Heritage-serien med motorsykler og inkluderer stilige T-skjorter, gensere, skinnjakker, baseballcaps, jakkemerker m.m., designet for å passe til XSRs tidløse utseende.

MyGarage-appen

Yamahas MyGarage-app er en rask og lettvint måte for kundene å bygge en virtuell XSR125 Legacy på ved hjelp av Genuine Accessories mens de sitter hjemme med smarttelefonen eller laptop'en. Denne gratisappen lar brukerne legge til eller fjerne tilbehør for å skape sin perfekte XSR125 Legacy, og sluttresultatet kan sees i 3D fra alle kanter.

Med MyGarage-appen slipper du å gjette deg frem til hvilket tilbehør du bør montere, og den gjør valget enda enklere for deg som kunde. Oversikt over tilbehøret du velger, kan sendes på epost til Yamaha-forhandleren din, som kan montere det på den nye sykkelen din.

For mer informasjon om Yamaha Genuine Accessories og Apparel eller MyGarage gå til www.yamaha-motor.eu

MyRide

Yamahas gratis MyRide-app gir XSR125 Legacy-førere mer informasjon og glede ut av hver tur. Den er tilgjengelig for både iOS og Android enheter, og sporer og lagrer hver rute du kjører. Brukerne kan opprette sin egen historie med bilder som kan deles på sosiale medier. MyRide gir også mulighet for å se all kjørestatistikk, inkl. total distanse, høyde, topphastighet, gjennomsnittshastighet og nedleggsvinkel, som man så kan sammenligne med kompisene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse