ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Ny Yamaha NEO's elektrisk scooter

Pressemelding, Yamaha Motor Scandinavia: Enkel, stillegående og urban fremkommelighet for alle Yamaha har i mange tiår vært en av de mest suksessrike og respekterte produsentene innen det viktige 50cc-scootermarkedet i Europa. Fra 1990-tallet har selskapet produsert noen av bransjens mest suksessrike modeller under Yamaha- og MBK-merkevarer – inkludert ekte ikoner som BW's/Booster, Aerox/Nitro og NEO's/Ovetto-versjonen med forbrenningsmotor.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Forkortet pressemelding, Yamaha Motor Scandinavia:

Enkel, stillegående og urban fremkommelighet for alle

Yamaha har i mange tiår vært en av de mest suksessrike og respekterte produsentene innen det viktige 50cc-scootermarkedet i Europa. Fra 1990-tallet har selskapet produsert noen av bransjens mest suksessrike modeller under Yamaha- og MBK-merkevarer – inkludert ekte ikoner som BW's/Booster, Aerox/Nitro og NEO's/Ovetto-versjonen med forbrenningsmotor.

Parallelt med kjernevirksomheten med forbrenningsmotorer har Yamaha satset betydelig på forskning og utvikling innen elektrisk drevne scootere i over 30 år. Allerede i 1991 visteselskapet frem «the Frog» – «Frosken» – Yamahas første elektriske scooter – på Tokyo MotorShow. Siden da har Yamaha kontinuerlig jobbet med å utvikle elektriske scootere og har lansert flere elektriske modeller i en rekke asiatiske land.

I 2022 er den nye generasjonen NEO's den aller første masseproduserte, elektriske scooteren fraYamaha som «tilsvarer 50cc» som lanseres på det europeiske markedet, og denne nye, rimelige nullutslippsmodellen er klar for å spille en rolle i å forandre den urbane fremkommeligheten ieuropeiske byer.

Ren, sporty og universell styling

NEO's-modellene har alltid vært kjent for å ha en enkel, universell, men attraktiv styling. Den nyeelektriske modellen kommer med et nytt, smart karosseri med oppreist stil og minimale overheng foran og bak, noe som gir den nye scooteren en særegen karakter.

Den kompakte kroppen har myke, avrundede former som fremhever den avslappede følelsen og formidler den lettkjørte karakteren til den ultrastille nullutslippsscooteren. De nye LED-frontlyktene er omgitt av hvite ringer som gir en frisk, diskret og moderne stil, og er inspirert av det ikoniske frontpartiet til den originale NEO's.

I tillegg til det estetisk tiltalende designet, kommer NEO's med praktiske detaljer som understreker scooterens rolle som en daglig bypendler. Gummilistene rundt NEO's interiør gir ikke bare et stilig utseende, de bidrar også til å beskytte mot små slag og riper i tillegg til å dekke over fester og gir en elegant fi nish.

NEO's kommer i to enkle og effektive farger som fanger den diskrete, men likevel sterke karakteren på perfekt vis: Milky White og Midnight Black. I begge versjonene brukes det en dedikert blågrønn farge – denne fargen skal bli signaturen til Yamaha EV – som en fremhevingpå batteridekselet og som hovedfargen på NEO's 3D-logoer.

Yamaha Integrated Power Unit (YIPU) – smidig, stillegående og effektiv

De nye NEO's drives av den nyeste generasjonen av Yamaha Integrated Power Unit (YIPU). Denne er utviklet basert på den omfattende kunnskapen som selskapet har fått i løpet av de siste 30 årene under utviklingen av elektriske scootere, inkludert Passol og EC-03.

Yamaha litium-ion-batteriet kan tas ut

Litium-ion-batteriet på 50,4 V / 19,2 Ah har en vekt på bare 8 kg og er plassert under setet imidten av karosseriet, og gir høy effekt til bakhjulet. Dette kompakte batteriet er utviklet og produsert av Yamaha, og ga en rekkevidde på omtrent 37 km etter full lading da det ble testet iWMTC klasse 1 i STD-modus og en batteritemperatur på 25 °C.

NEO's leveres med ett batteri som standardutstyr, og er utstyrt med kontakt og plass til et ekstra batteri som kan forlenge rekkevidden til ca. 68 km.

Batteriet kan lades montert på NEO's, eller det kan tas ut for praktisk lading innendørs. NEO's leveres med en egen, bærbar batterilader som kobles til en ordinær stikkontakt, og bruker omtrent 8 timer på full ladning.

Oppbevaringsrom under setet

Med ett batteri montert kan NEO's oppbevaringsrom under setet romme en halvhjelm – og selv med et ekstra batteri for utvidet rekkevidde er det plass til en regnjakke eller andre småting.

Yamaha NEO's nøkkelfunksjoner:

*WMTC klasse 1 i STD-modus

**Selges separat

NEO's blir tilgjengelig på utvalgte europeiske markeder fra og med mai 2022.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse