Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Ny Yamaha MT-09 SP – et bra valg med mye «goodies»

Yamaha MT-09 SP slo veldig godt an da den ble lansert med litt bedre komponenter enn standardmodellen. Mange av førerne likte dette og opplevde nok at MT-09 SP ga det lille ekstra som skulle til får å løfte både image og kjøreopplevelse.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2020 kl 19:59

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

Og nettopp kjøreopplevelsen er vel det som har vært det mest oppsiktsvekkende med MT-09 SP. Den tresylindrede motoren med kvikkskifter, tre mappingvalg og oppgraderte dempere er særdeles morsom og kvikkstyrt. Styregeometri og sittestilling bidrar til at føreren alltid er i balanse og derfor kan «turne» seg gjennom de heftigste hårnålssvingene med høy selvtillit og stor glede.

SP-utgaven har selvfølgelig fått de samme oppgraderingene som standardutgaven, og den er derfor lettere, har mer effekt og dreiemoment – som attpåtil kommer tidligere i turtallsregisteret – seksaksers IMU og nytt 3,5 tommers TFT-instrument for å nevne noen av oppgraderingene som kommer på 2021-modellen. Førerens sittestilling er en anelse mer oppreist, og dette kan gjøre underverker på nettopp denne modellen som er så velbalansert. På SP-modellen får du i tillegg cruisekontroll, høykvalitets justerbare 41 mm KYB dempere foran og en oppgradert justerbar Øhlins demper bak, som er bedre enn på fjorårsmodellen.

Designet på 2021-modellen er basert på R1M, og du får i tillegg et "high grade" sete og en varmebehandlet svingarm som gir et enda kulere image. Lakk og finish på SP-modellen holder et høyt nivå, og du får helt klart et premium inntrykk av kvalitet og design. MT-09 SP kan best beskrives som et lite tivoli på to hjul og bidrar definitivt til sinnets munterhet (som det står på papiret til melkesjokoladen fra Freia).

I Norge er det slik at SP-modellene selger nesten bedre enn standardmodellen, sier Gjermund Ruud, hos Yamaha Norge. MT-09 SP blir priset til fornuftige kr 169.900,- og kommer nok derfor til å bli etterspurt kommende sesong. Vi må huske at Norge er en liten motorsykkelnasjon, og vi får derfor få modeller sammenlignet med de store markedene. Så skal du sikre deg et eksemplar for neste sesong, bør du bestille en allerede i vinter for å være på den sikre siden!

Annonse
Annonse