Annonse
Annonse
MC-avisa

Norton lanserer V4 SV – en superbike i ytelse og design

Norton er godt forankret i mange sine hjerter. Varemerket dreier seg om nostalgi, identitet og image, og hvem ønsker ikke å bli sett på en Norton!!! Norton har ca. 100 år med erfaring fra racing og her en sterk tilhørighet til Isle of Man TT – verdens eldste motorsykkel-race. Norton har brukt sine erfaring og kompetanse nor de skapte V4 SV, og det lett å se at de virkelig har gjort et godt stykke arbeid.

Publisert:

Engelskmenn kan å lage motorsykler, og kapasitetene til denne maskinen hører definitivt hjemme i superbike-segmentet. Norton gjør mye av håndarbeidet selv, og kvaliteten på maskineringen ser uklanderlig ut. Den væskekjølte motoren på 1200 cc, 185 hk og 125 Nm er spekket med moderne fasiliteter, og Norton bruker kun komponenter i stjerne-klassen som for eksempel Øhlins og Brembo Stylema. Dette heftige maskinerier må selvfølgelig kunne stoppes like fort som det akselererer!

Alt er moderne med blant annet keyless-systemer og førerstøtte som kan håndtere kreftene. MC-avisa tror at dette vil bli en sykkel for kjennere og entusiaster, og vi er sikre på at den vil kunne konkurrere med RR-rampene i high-end segmentet. Garantert.

V4 SV har et design i særklasse og kan etter vår mening måle seg med de italienske toppene.

Rammen er håndlaget og leverer max ytelse til en sykkel med et heftig maskineri og en akselavstand på fine 1434 mm. Vi snakker definitivt om erfaring, kunnskap og godt håndverk. Sykkelen er ikke blant de aller letteste i klassen med sine 193 kg, men vi tviler ikke et øyeblikk på at dette holder lenge til å gi førerne i gata en premium opplevelse av racing!

Vi vet foreløpig ikke hvor mange som vil bli produsert, om den i det hele tatt kommer hit til Norge eller hva den i så fall vil komme til å koste. Mye kan tyde på et dette blir en bestillingsvare og at en eventuell anskaffelse vil kreve en lommebok av en viss størrelse!

Men hva betyr vel det når vi snakker om en vakkert ikon med slike ytelser?

PS: Norton Motorcycle Company eies i dag av den indiske multinasjonale giganten TVS Motor Company.

Annonse
Annonse