ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 6

Utsikten fra Trolltunga hotell er det ingenting å si på.

Hjertelig gjensyn:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Brynje-Birgitte fløy som kjent hjem i går for å hente en ny, fungerende motorsykkel. Heldigvis har hun to. Prosjektet krevde en halv natts fundering, tre timers søvn, nye innkjøp av pakkvesker på Speed Motorcenter i Sandefjord og deretter en etappe over Hardangervidda til Kubben som ventet med lengsel og smerte i Odda.

Det siste er blank ljug: Kubben vet at BB sitt konkurranseinstinkt er så sterkt at når han sier: «Du er vel her i firetida, tenker jeg», så er BB på plass i firetida. Og vi var glade for å se hverandre – og ved det vite at Norge Rundt-prosjektet vårt fortsatt var liv laga.

Og så kom Brynje-Birgitte!

Plass nok:

Brynje-Birgitte hadde kjøpt seg sidevesker, og på toppen av alt fikk hun også med både telt, sovepose, liggeunderlag, pute og dobbelt klesskift – alt sammen saker hun var redd for å måtte legge igjen fordi sykkelen hadde lite bagasjeplass. Kubben spurte: «Åssen klarte du å få med alt?» BB svarte: «Eg pakka alt eg trengte og så delte eg det på to, og tog med halvparten. Då blei det plass!»

Kubben skjønte ikke logikken, men så lenge det funker, er det greit. Nå er vi på veien igjen, og siden det er Jonsok, det vil si St. Hansaften i kveld og Midtsommarafton i Sverige på fredag, så kan vi ikke skjønne annet enn at det blir fest «tri heila dagar til ende»!

Fuglene i Odda sultet ikke mens Kubben ventet på Brynje-Birgitte.

Dagens tur:

BB fikk kjørt seg i dag. Hun kjørte først 31 mil fra Sandefjord til Odda, og deretter åtte mil til Øvre Eidfjord, der reisefølget tok inn på rimelige, romslige og hjertelige Sæbø Camping.

Den merkelige fem mil lange lissa, plassert på ei tynn hylle av en vei mellom fjell og fjord, Rv13 mellom Odda og Hardangerbrua, er et mysterium som kan by på samtlige vegstandarder som tilbys i Norge.

Fra den smaleste møkkastien til en helt grei standard, der det faktisk er plass til å møte lastebil og motorsykkel uten at MC-føreren må klemme sammen knærne for å smette imellom. Kubben har kjørt denne veien minst hundre ganger, men er fortsatt forundret over at ikke noen ordner opp og lager en skikkelig vei på denne strekningen.

BB leser MC-avisa på Sankthans.

Det bør kan hende nevnes at vi tok en tur/retur over Hardangerbrua slik vi pleier. Man sparer nemlig 234 kroner på det ved å kjøre over brua med motorsykkel framfor bil, og på fire slike turer sparer man faktisk opp penger til en hel hotellnatt!

Kjøkkenet som alltid virker!

Innspurten:

Uansett, selv om BB hadde nesten førti mil i loggen: Kubben hadde jo bare hvilt hele dagen ved å se på de pene jentene i Odda sentrum, samt fuglelivet langs kaia, og åtte små mil var jo ikke nok til å varme opp Grålle engang, så han er klar for et skikkelig røsk der Nord-Vestlandet hilser oss velkommen.

Hytta på Sæbø.

Men etter fem reisedager har vi lært en ting om å planlegge – det er noe dritt. Sånn er bare livet!

Eller som de sier lenger sør: C'est La Vie!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse