Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 5

Grålle er jo Gråtass på svensk. Vi fant en ekte Gråtass!

Grålle er jo Gråtass på svensk. Vi fant en ekte Gråtass!

Livet er et race:

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2021 kl 04:52

Brynje-Birgittes største glede om dagen er at hun med sine 95 hestekrefter – på tross av sin rævdilterrrolle – er kraftsmessig suverent overlegen mot Kubbens fattige 24,5 hestekrefter. Hun vurderte sågar å gi Kubben en dytt opp en av de lengste motbakkene der motvinden herjet som verst. Kubben måtte gire ned for å holde åtti, men det slapp BB.

Heldigvis drar Kubben fortsatt ifra henne i svingene, og han vet også at BB aldri hadde turt å dytte noen eller noe som helst med sin motorsykkel i virkeligheten. Lille Grålle er som en Rolls Royce: Effekten er tilstrekkelig.

Fra fergene er det fin utsikt!

Fra fergene er det fin utsikt!

Litt produktomtale:

Det er to produkter som imponerer på denne turen. Det ene er det gode, gamle stormkjøkkenet med gassinnsats. Dette kjøkkenet er perfekt, og jeg har brukt det i over 40 år. Steikepanna byttes hvert tredje eller fjerde år, resten holder! Det er bare å rette ut bulkene en gang iblant. Det velter ikke, det lager nok mat til to, det varmer vann i en fart, og er det skikkelig kaldt, kan man bruke sprit- eller multifuel-brenner i stedet for gass.

Trangia Strorkjøkken svikter aldri!

Trangia Strorkjøkken svikter aldri!

Den andre overraskelsen er to nyanskaffelser, nemlig Variphone ørepropper fra firmaet Høvik Hørsel. Det ble bestilt to sett; ett med og ett uten lyd. Kubben liker nemlig iblant å høre på radio underveis, spesielt Nitimen som han har fulgt med glede helt siden programmet startet i 1965. Vi må bare applaudere både lyden, designet og den lyddempende effekten. Dette er det beste vi hittil har prøvd!

Systemet har bare to ulemper: Man må ta en avstøpning før bestilling, og man må øve litt for å få proppene på rett plass. Motorsykkeljournalist Kyrre Hagen i Team HH klarte jo i sin tid både å sette proppene i feil øre og opp ned!

Klikk her for å gå til Høvik Hørsel sin nettside.

Disse proppene gjør virkelig jobben, og du kan velge farge, ledningslengde og pluggtype.

Disse proppene gjør virkelig jobben, og du kan velge farge, ledningslengde og pluggtype.

Ruta for dagen er jo kystlangs, og vi kjører derfor vestsida av både Stord og den neste øya Huftarøy. Herlige veier! Fergeventing ordnes med en lur på bakken, en øvelse BB er en mester i, gammel yrkessoldat som hun jo er.

Det er verre med Kubben. Havner han på bakken, vet han aldri om han noen gang kommer opp igjen, så den sjansen tar han ikke…

Soldat BB veit å sove når anledningen byr seg!

Soldat BB veit å sove når anledningen byr seg!

Iblant går alt i dass!

Målet for dagen er Bergen, og etter moroa på småveiene ute i havgapet, havner vi til slutt på E39 som jo er effektiv, men kjedelig og masete. Vi har en plan om å besøke Team MC Bergen, og deretter bese byen.

Men den planen falt i vasken.

BB måtte hjem via Widerøe for å  hente seg en motorsykkel som virker.

BB måtte hjem via Widerøe for å hente seg en motorsykkel som virker.

Kubbens telefon druknet etter regnværsdagen og døde for godt dagen etter. Men siden han hadde med reservetelefon, var det ikke noe stort problem. Langt verre var det at da vi ankom Team MC, som forresten også selger Triumph motorsykler; da daua plutselig Tommy, Brynje-Birgittes velbrukte Triumph! Den kokte og freste, men slapp bare kald frostvæske på bakken. Sånt pleier å hete gåen vannpumpe, så Tommy ble innskrevet i butikken til full overhaling, service og andre kostbare tilfriskningsaktiviteter.

Vi hadde plutselig bare én motorsykkel, og den var for lengst fullastet med Kubben og alt hans utstyr.

Vi fant en muskuløs kineser på Team MC, en 125 cc.

Vi fant en muskuløs kineser på Team MC, en 125 cc.

Kommer tid, kommer råd:

Brynje-Birgitte stikker til Sandefjord og henter den andre motorsykkelen hun har. Alt som kreves er ompakking, to drosjer, et fly, litt søvn, en fjellovergang, ny pakking og en god plan.

I skrivende stund er BB hjemme allerede, og Kubben har i sin ridderlighet reist en bit østover for å møte BBi morra ut på dagen en gang.

Om under et døgn er vi i gang igjen!

Annonse
Annonse