Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 26

Røros.

Reisestrekning: 544 km.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Omsider var redaksjonen bespist, og de to farende fanter sørfra ville kjøre grus til Selbu.

Kubben traff journalistkollegaene Ole-Andreas og Anders, som var på vei til Selbu.

Kubben var jo nå lokalkjent etter flere timer i området, og la ut om at det var bare å følge ham for da ville de blir ledet riktig på veien fra Røros via Glåmos til Selbu.

Men nei, etter 10 km kom det første Glåmos-skiltet, og da mistet liksom redaksjonen dampen og sakket kraftig akterut.

Kubben tenkte jaja, og kjørte aleine til sitt lille krypinn hos Jan Magne.

Ting utarter, men bare litt:
På Glåmos hadde det skjedd saker og ting. Tre nye motorsykler hadde ankommet, og to av eierne kjente tydeligvis igjen både Grålle og Kubben fra pressen. Det ble en hyggelig prat over nøyaktig tre øl for Kubbens vedkommende. Da gikk han i loppekassa etter en lang dag.

Godt å ha veiene for seg sjøl.

Mygg igjen:
Kubben ante ikke at myggen på Glåmos kjørte doble nattskift, og det på akkord. De ignorerte også fullstendig de lokale myggmidlene, som de åpenbart kun hadde forakt til overs for.

Resultatet ble at Kubbens eneste kroppsdel som befant seg i friluft den natta, huet - gikk opp et helt hattenummer og vel så det innen morran. Det var bare å dælje hjelmen på seg, som nå var blitt et drøyt nummer for liten.

Som vanlig startet Kubben tidlig, noe som tillot å nyte synet av både en hjortekalv, en rev og en elgmor med kalv.

Det var nydelig sol, og frokosten ble inntatt i stille ensomhet på Tynsets eneste åpne bensinstasjon.

Arve viser vei!

Eksperter finnes både her og der:

Kubben hadde i sin tid hjulpet en kar i Alvdal med noen deler han manglet. Dette faktum gjorde at han begynte å følge litt med på denne karens aktiviteter. Og det var tydelig at han snakket eldre BMW på et nokså høyt nivå. Og siden gubben bodde i Alvdal, falt det naturlig at Kubben ba seg selv inn på en visitt.

Ønsket ble bifalt, så etter frokost i Tynset besøkte Kubben Herr Arve Hoel og syklene hans. Møtet ble tilordnet ved at Kubben satte nesa mot Folldal, og der møtte han Arve som kom i ei viss fart på en hvit BMW med sidevogn.

Arve og to av syklene hans.

Han ledet tilbake til sitt hjem, og det var helt umulig å begripe at dette fartsfantomet som Kjell Aukrust ville grått av glede over å få møte, faktisk gikk i sitt 76 år.

Vel framme fikk Kubben gleden av å se noen nydelige eksemplarer av tysk ingeniørkunst, ivaretatt på nennsomste måte av Arve.

Kubben prøvesitter.

Tida går fort for to modne herrer med felles interesser, men Kubben hadde bestemt seg: Han ville hjem denne dagen. Og det var langt igjen!

Håndmalte gevirer i trærne.

Å været eller ikke været, det er spørsmålet:

Turen ned etter Glomma gikk fint. Innbyggerne i Storelvdal, Rena og så videre er veldig opptatt av elg. Såpass opptatt at de har redusert sin livssyklus til bare to årstider: Før Elgjakta og Etter Elgjakta.

Det begynte å regne, og Kubben måtte for første gang ta på seg regndressen uten Brynje-Birgittes hjelp. Det tok tjue minutter og var fysisk meget krevende, og da regnet omsider holdt opp, kom dressen fort av igjen.

Men så kom Kubben fram til Lillestrøm, der han velger vestre løp via Gan og Ørje som vei videre. Det var ikke lurt. Det begynte å tordne, regne og lyne.

Sølv-elgen i Stor-​Elvdal.

Og Kubben har ikke helse til å iføre seg regndress to ganger på en dag. Venstre støvel rant full av vann på fire minutter. Den høyre var full på åtte. Sikten var på høyst ti meter, så Kubben kjørte en hel time i en fart av tjue kilometer i timen.

Bilene holdt trettifem, så de måtte slippes forbi. Kjøredressen doblet vekta si i regnværet, og en stund kom tordenskrallene nøyaktig samtidig som lynene.

Det var et helvete, kort og godt. Men også slikt går over...

Kubben ble plaget av en del vegarbeid...

Oppsummering:

Kubben holdt, Grålle holdt. Det ble nesten 8.000 kilometer Norgesreise på 26 dager. Norge er en uendelighet av hei og fjell og vidde og skog og sjø og vann og øyer og skjær.. Og trivelige mennesker!

Og snart skal Kubben hente Brynje-Birgittes motorsykkel for annen gang.

Og da, mine damer og herrer: Da skal sykkelen komme hel fram!

Håper Kubben...

Annonse
Annonse