Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 23

Kiruna, byen som må flyttes på grunn av underminering.

Reisestrekning: 499 km.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Da – og først da, har man sett nok vidde for en stund.

Ny avgang:

Vi sto opp tidlig og takket farvel med våre medbeboere i Kautokeino, en ivrig fisker fra Sandnes og hans hulde viv fra Odda. Noen matauk var det ikke snakk om. De sveiver fiskene opp, veier dem, kysser dem så på truten, og slipper dem uti igjen. Straffen for dette er å måtte leve på yoghurt og havregryn. Men at de klarer å stå hele dagen i dette mygghelvetet og på toppen av det hele kalle det for drømmeferie, går milevis over Kubbens forstand.

Inn i Finland.

Mygg og atter mygg.

Været var fortsatt helt perfekt, dessverre også for myggen. Det gikk akkurat tretti sekunder i fra at Kubben begynte å laste på sykkelen, til han var svart i trynet av blodsugerne.

Kubben er litt allergisk for mygg og har ved to tidligere anledninger reagert så kraftig at han har hovnet opp såpass at han ikke klarte å bøye fingrene rundt styrehåndtakene, så han er litt engstelig for gjentakelse.

Heldigvis gikk det nesten bra: Han klødde som en gal den første timen etter start, men så ga det seg, takk og lov. Men ved hver stopp denne dagen gjentok mygghelvetet seg, så det meste ble utført med hjelmen og hanskene på.

Myrull er det overalt.

Jeg er en ensom rytter:

Om man vil kjøre motorsykkel i fred, så finnes det en liste å følge. Den er som følger:

1: Velg en dag alle har fri, for eksempel en søndag.

2: Stå opp grytidlig og legg i vei med en gang..

3: Velg veier med generelt lite trafikk. For eksempel Finnmarksvidda.

Da er ensomheten garantert!

Trudde det hadde noe med motorsykkel å gjøre, men nei...

Akkurat som i Australia:

De fire milene inn til Finland møtte Kubben tre kjøretøy; en bobil, en personbil og en lastebil. Og det ble ikke stort flere etter grensepasseringen.

Til gjengjeld kunne han nyte utsikten i akkurat den farta som passet ham, og med en sving bare hver fjerde kilometer eller så var det god tid til å glane. Denne delen av Norden er som Australias outback: Det er et uendelig hav av plass, nesten ikke en kjeft å se, og skulle det skje noe, er du stucked inntil det behager noen å komme forbi. Man blir litt engstelig, men også veldig imponert over det enorme landskapet.

Inn i Sverige.

Grensepasseringene:

Inn i Finland måtte Kubben vise koronaattest og ID. Inn i Sverige gjorde han ingenting. Inn i Norge igjen gjorde han heller ingenting, det var ikke et menneske der.

Årsaken var at det var jo kun en vei over fjellet, og derfor kunne politiet trygt stå tre mil inne på norsk side. Der måtte Kubben vise det samme som i Finland. Så dette gikk aldeles smertefritt, og Kubben begynner å ane at de langvarige østeuropeiske tilstandene i Norges rike, er i ferd med å mykne opp.

Det er bra med plass på de svenske viddene også.

Alt er relativt:

Reiser man langt nok nord, blir Nordland det reneste sørlandet… Vi kom inn i Nordland fylke etter å ha kjørt nesten tusen kilometer. Men fortsatt er det nesten to tusen kilometer igjen. Så det blir nok et par artikler til.

Hvis Kubben får ordna seg et nytt bakdekk i morra...

Når snødekte fjell synes, vet man at Norge ikke er langt unna.

Hålogalandsbrua er Norges nest lengste hengebru. Den er 1533 m.

Narvikingene synes nok at de bor midt i verden.

Annonse
Annonse