ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 18

Grålle og Kubben kom helt fram til Nordkapp!

Hurtigruta:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Men den er seig, og den hviler aldri, og det veier opp. I tillegg er det mye vakkert å se fra dekk. Denne dyre luksusen som Hurtigruta representerer skal man ikke nyte for lenge, for det svir på pungen.

Midnattssola.

Kubben droppet lugar, lå ute på dekk og fikk med seg midnattssola fra minutt til minutt. Likevel la han igjen tre tusen på det døgnet. Men han spiste utrolig godt underveis, det skal sies.

Ungt og ekspansivt men…
Vi er innom blant annet Hammerfest, som regnes som verdens nordligst beliggende by. Den er antakelig også en av verdens hesligste. Blokker overalt, og utsikten fra byen er ilandføringsøya Melkøya.

Hvis Kubben noen gang treffer byplanleggeren i Hammerfest, fortjener denne personen egentlig en solid omgang god gammeldags juling.

Statsraaden lå i Havøysund for NRK-oppdrag.

Utsjekkingen:
Siden innsjekkingen ombord i Hurtigruta hadde gått så til de grader til helvetet, ville ikke Kubben ha noen reprise. Så han gikk i resepsjonen og spurte hva han helt nøyaktig skulle gjøre for å faktisk gå fra borde – på korrekt vis.

Det var et elektronisk svar på dette, som Kubben faktisk klarte helt på egen hånd. Damene flirte imidlertid godt – Kubben vil de nok ikke glemme med det første…

Verdens nordligste MC-klubb?

Nordkapp neste!

Det smarte med hurtigruta er at man kan hoppe av i Honningsvåg, kjøre tur/retur Nordkapp mens båten venter, hoppe ombord igjen og henge med til neste holdeplass som er Kjøllefjord. Noe vi gjorde – på antakelig årets varmeste og klareste dag.

Video – Inn til Nordkapp – ja, helt inn:

[Video mangler etter import...]

Det var fler-og-tjue grader på Magerøya, og det skjer ikke mange dagene i året! Og sikten, som vanligvis er null, var så klar på Nordkapplatået denne dagen at Kubben i det fjerne nesten kunne skimte seg selv, bakfra…

Det er vakkert i Finnmark.

Kjøllefjord og sånt…
Motorsykkelturen fra Kjøllefjord og videre er en av landets mest spektakulære. Her er man så på toppen av landet som det er mulig å komme. Det er som å reise i et månelandskap, som bare langsomt grønnes etter hvert som man triller lenger østover.

Og i motsetning til på Nordkapp, er det tyst og stille langs disse veiene – ikke folk, ikke biler. Ingenting.

Veiarbeid var det mye av!

Bare du, veien – og motorsykkelen din:
Kubben kappkjørte riktignok med en fin Porsche Carrera, en kamp han vant lett da eieren av bilen kjørte de mange humpete strekningene med veiarbeid i 20 km/t, der Kubben og Grålle fortsatte ufortrødent i høyeste lovlige, «pluss moms og avgifter.»

Vi tok en stopp på veien for å kjøpe is, og ble angrepet av noen for oss ukjente, men is-sultne og kjempedigre insekter – som regelrett prøvde å rappe hele isen! Oppholdet her ble derfor kort. Men dette er ikke de eneste plagsomme dyra her nord!

Man skal også passe seg for finnmarske galopperende kleshengere, de kan slå til hvor som helst når som helst.

Og de kommer i store flokker.

Galopperende klesknagg.

Dagens dont unnagjort:
Etter noen timer tok våre veier slutt, for vi hadde nådd dagens mål. Vadsø denne gangen, og der ventet et hyggelig selskap.

Tana bru er symboltung.

Nordnorsk gjestfrihet:
Kubben får av vertskapet Bjørg og Torstein både mat, et rom, et bad og plass til alt han har med, pluss arbeidsplass til PC.

Han får også en plausibel forklaring på de hissige insektene! Torstein meddeler nemlig følgende: «Ja, du vet – insæktan e ekstra livat i år, for den her sommaren e det nu så varmt at de for en gangs skyld har tatt av seg skuterdressen!»

Det er så deilig når man bare får en forklaring!

I morra blir det nok ferd videre østover – følg med!

Video – Over Nordkunhalvøya:

[Video mangler etter import...]

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse