ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 16

Motorsykkel + norsk natur = sant!

Reisestrekning: 144 km.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

BB triller hjemover.

Adskillelsen:
I går skiltes BB og Kubbens veier, ikke for godt, men for denne reisa. Hun skal hjem og være aktiv mor og bestemor i siste del av ferien sin. At hun velger å bruke dobbelt så mye ferietid på Kubben som på sin egen familie, kan man jo ikke annet enn å takke ydmykt for. I strålende solskinn bekjempet vi derfor avskjedsvemodet med å slå noen dårlige vitser før Brynje-Birgitte la i vei på sin tredagers retur, som er på omtrent 1800 kilometer.

Video – over til Sommarøya:

[Video mangler etter import...]

Obligatorisk i Tromsø og omegn:

Det å kjøre Kvaløya rundt, samt videre utover til Sommarøya og enda lenger, er noe man bare må gjøre når godværet herjer og man først er i Tromsø. Kubben kjørte så langt det gikk og kom til Hillesøya, og der var det stopp. Vi så en militær radar oppe på en fjelltopp, men forsto at veien dit gikk inni fjellet og kun var for folk med militære attributter. Kubben er militærnekter og pasifist, så det var ikke å tenke på en gang …

Kan det være at Jawaklubben på Kvaløya sliter med skrivevansker?

En pause der vi nøt medbragt bolle og cola lot oss komme i snakk med lokalbefolkningen. De gjorde det glassklart at det ikke var dagens værforhold som var gjengs på disse kanter. Noe vi visste, vi har jo TV hjemme.

Markblomsthavet er herlig.

Vi nyter på returen en markblomstprakt vi ikke har sett siden vi var smågutt. Det er lavt, fargerikt og vakkert så det forslår. Og grøftekantene er pyntet hele veien på vår ferd i dag.

Sandvika.

Et artig poeng var også at stedet Sandvika fikk en ny betydning. Kubbens datter bor i Sandvika i Bærum, og der fins verken sand eller vik. Men Sandvika på Kvaløya er et ytterst selvbeskrivende sted.

Ekte frilandsgriser så vi også.

Definisjon av sommer:

Kubben og Brynje-Birgitte rakk så vidt å titte på polarbyen der isbjørnene som kjent går i gatene. De isbjørnene vi så lignet mest på fastboende og turister, men man skal som kjent alltid tro alt man hører! Dette nye, med å tro på alt som blir sagt, har jo nordmenn lært seg av Erna og Co etter halvannet år med offentlig smitteskrekksnakk.

Vi fant ingen isbjørn, men en isbjørn fant BB.

Tromsværinger er forresten lett å kjenne igjen i godværet. Når det er sol, kler de av seg alt unntatt topp og shorts, drar på fottur, rulleskitur, sykkeltur, eller så steller de i hagen med

plenklipping og liknende.

BB i midnattsol kl. 00.00.

Turistene er også lette å kjenne igjen. De ser ingen grunn til å ta av seg dunjakke, lue, selbuvotter eller skjerf – nordnorsk sommer er å regne som fimbulvinter for disse forfrosne stakkarene.

Kubben synes at på en måte er både turistene og tromsværingene like gærne, bare at de er det på hver sin ytterkant.

Ishavskatedralen.

Brynje-Birgittes aftenrapport:

Brynje-Birgitte rapporterer i aften at dagens tur ble på 75 mil, at verden er blitt varmere og at hun forventer noen timers søvn i grøftekanten som snarest, da hun gjerne vil rekke hjem søndag kveld. Ny rapport kommer i morra.

Tromsø er en by med karakter.

Videre framover:

Kubben og Grålle får seg snart et velfortjent døgn om bord i Hurtigruta, dog uten lugar. Så blir det avhopp i Honningsvåg og ferd videre mot Øst-Finnmark der et par venner venter med husly i Vadsø by.

Hviledøgnet om bord vil ikke omtales her. Det heter jo at “Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen“, eller på norsk; den som reiser har noe å fortelle. Men vi tviler på at det blir så mye å berette fra Hurtigruta…

Det kan derfor hende at Kubben tar en hviledag i sine reiseberetninger. Men snart er han på egne hjul igjen og har nye beretninger!

Følg med, følg med!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse