ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Nok en overraskelse fra EICMA: Royal Enfield Concept KX

Royal Enfield har vær travelt opptatt med lanseringen av sin nye 650 twin, men det betyr ikke at det har vært stille i designavdelingen. Teamet i India har tatt seg tid til å lage en oppsiktsvekkende og sjokkerende annerledes konseptsykkel kalt Concept KX. Den er inspirert av Royal Enfields egen KX, en 1140 cc V-twin fra 30-tallet, og konseptsykkelen har en helt egenartet skjønnhet. Foran sitter en girdergaffel som lar lykten gå opp og ned sammen med gaffelen (når en kjører en sykkel med slik ga

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Royal Enfield har vær travelt opptatt med lanseringen av sin nye 650 twin, men det betyr ikke at det har vært stille i designavdelingen. Teamet i India har tatt seg tid til å lage en oppsiktsvekkende og sjokkerende annerledes konseptsykkel kalt Concept KX.

Den er inspirert av Royal Enfields egen KX, en 1140 cc V-twin fra 30-tallet, og konseptsykkelen har en helt egenartet skjønnhet. Foran sitter en girdergaffel som lar lykten gå opp og ned sammen med gaffelen (når en kjører en sykkel med slik gaffel får en følelsen av at gaffelen står stille mens sykkelen går opp og ned!). Dempingen besørges av en monoshock på baksiden av gaffelen.

Monosvingarmen bak er også radikal og har en sentralmontert demper oppe under setet. Finishen er hinsides alt Royal Enfield har vist til nå, med unntak av et merkelig kjipt utseende digitalt instrumentpanel og en motor som ser uferdig ut.

Denne sykkelen ville være et velkomment tilskudd til Royal Enfields modellutvalg som fortsatt er gammelmodig – selv om den nye twinen løfter det noe. Men, talsmenn fra fabrikken er kjappe til å legge alt håp dødt: "Royal Enfield Concept KX er en konseptsykkel og vil aldri bli noe annet." Dette til tross for at den hadde hedersplassen i fronten av Royal Enfields stand på EICMA.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse