ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

NMCU har laget film av Full Kontroll boka

Pressemelding fra NMCU:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- En forutsetning for å kjøre trygt på MC er at man behersker presis kjøreteknikk. Man må kunne styre, bremse og akselerere – de tre manøvrene det er mulig å foreta med en motorsykkel. God kjøreteknikk alene er imidlertid ikke nok for å bli en trygg motorsyklist. Vi kan godt si at kjøreteknikken bare er et verktøy for å kunne gjennomføre de taktiske valgene man hele tiden må gjøre ute på veien, sier Morten Hansen, generalsekretær i NMCU.

– Og for å kunne ta de rette avgjørelsene må man ha en grunnleggende forståelse for trafikk, noen gjennomtenkte strategier. Man må lære seg reglene for samhandling i trafikken og kjøre på en måte som er forutsigbar for andre. Og ikke minst: Man må være ærlig i forhold til sine egne styrker og begrensinger.

– Som man vil se er ikke dette noen actionfilm. Snarere tvert imot. Filmen er langsom og grundig, og først og fremst tenkt som et «selvstudium» for folk som vil bli dyktigere (og gladere) motorsyklister. Filmen er hele 45 minutter lang og delt opp i 27 selvstendige kapitler.

– I idretten heter det at må man gjennomføre minst tusen repetisjoner for at en teknikk skal sitte. Slik er det med motorsykkelkjøring også: Man må øve på de kjøretekniske og kjørestrategiske momentene til de er automatisert. I denne prosessen er det lurt å øve på de riktige tingene, og det er her NMCU håper Full Kontroll filmen kan være til nytte, forteller Morten Hansen.

Filmen presenteres for motorsyklistene i forbindelse med årets MC-messe i Lillestrøm, og fra fredag 10. mars vil filmen finnes gratis tilgjengelig på NMCUs webside, www.nmcu.org.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse