ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Nick Sanders, ridder på nye eventyr

Motorsykkelglobetrotteren Nick Sanders har blitt slått til ridder, og skal ut på tokt. Hesten er byttet ut med en Yamaha Ténéré 700, og ridderdrakten med kjøreklær. Fra november 2019 til juli 2020 skal han tilbakelegge 100 000 kilometer. Tekst: Oddbjørn Myklebust. Først publisert i MC-avisa nr. 1-20. Britiske Nick Sanders kan vel nærmest omtales som en levende legende. Alle som har et fnugg av interesse for motorsykkel-touring vet hvem han er. Vi har ved flere anledninger skrevet om han her i

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Motorsykkelglobetrotteren Nick Sanders har blitt slått til ridder, og skal ut på tokt. Hesten er byttet ut med en Yamaha Ténéré 700, og ridderdrakten med kjøreklær. Fra november 2019 til juli 2020 skal han tilbakelegge 100 000 kilometer.

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

Først publisert i MC-avisa nr. 1-20.

Britiske Nick Sanders kan vel nærmest omtales som en levende legende. Alle som har et fnugg av interesse for motorsykkel-touring vet hvem han er. Vi har ved flere anledninger skrevet om han her i MC-avisa, og han har gjestet både MC-messen på Lillestrøm og Oslo Motorshow.

Siste nytt er at Nick har blitt tildelt ”The Most Excellent Order of the British Empire” (MBE). Dette en britisk ridderorden stiftet 4. juni 1917 av kong Georg V av Storbritannia, til belønning av sivil og militær krigsinnsats.

Sanders blitt tildelt æresutmerkelsen for sitt engasjement innen enduro og motorsykling, etter å ha tilbrakt nærmest hele sin levetid som globetrotter på to hjul.

Nick Sanders viser stolt frem sin MBE-utmerkelse. Her sammen med kone og datter.

Nick har i mange år hatt et godt samarbeid med Yamaha, som også har vært fundamentet for hans fire verdensomspennende turer på YZF-R1. I tillegg har han også kjørt lengden av Amerika syv ganger på R1 og Super Ténéré.

Mange av Nicks eventyr er en kamp mot klokka. I 2005 satte han verdensrekord ved å kjøre rundt kloden i løpet av 19 dager og fire timer på sin Yamaha YZF-R1. Totalt har han vært rundt jordkloden syv ganger på motorsykler, og disse eventyrlige reisene har ført til nærmere 1.000.000 kjørte kilometer.

Nick var også en av de første som fikk kjøre den helt nye Ténéré 700 da han testet en prototype av modellen som en del av World Raid i fjor.

Han kjørte nylig til Mongolia på en Tracer 700, så han har allerede prøvd ut hvordan Yamahas parallelltwinmotor fungerer over lange avstander. Dette gir et godt grunnlag for eventyrene som er planlagt på Ténéré 700.

Som en kuriositet kan vi nevne at han også har gjort seg bemerket på tråsykkel. Rundt kloden på 79 dager, og i tillegg har han Guinness Record for å sykle rundt Storbritanias kyst på 22 dager.

Slik ser Ténéré 700-reiseruta ut.

Sanders sier selv om MBE-utmerkelsen: ”Jeg er virkelig rørt, for å være ærlig. Jeg trodde egentlig ikke at denne typen ting hendte mennesker som meg. Jeg har alltid forsøkt å prøve nye ideer, og jeg er ikke ferdig ennå. Vi jobber allerede med ideer for hva vi skal gjøre videre.”

Turen han nå er i gang med er virkelig store greier. På kartet nedenfor ser du hvor ferden går. I skrivende stund er Nick en eller annen plass i Amerika hvor han har startet turen. Han skal ned Mellom-Amerika, og besøke de fleste landene i Sør-Amerika før en båttur tar han til New-Zeeland. Derfra blir det Australia, Asia og så Europa. I Norge skal Nick helt til Nordkapp før han snur nedover igjen.

Hele denne turen kan du være med på, eller riktigere sagt, følge med på. MC-avisa har fått ekslusiv rett til å publisere Nicks utrolige reise, og det skal vi gjøre i utgavene frem mot sommeren. Nick er flink med både tekst og bilder, og er vi ekstra heldige får vi nok noen videoklipp som vi vil dele på vår nettside. Vi gleder oss veldig til dette. Dette er motorsykkeltouring på sitt villeste og beste. Første del starter forhåpentligvis allerede i neste utgave av MC-avisa, nr. 2-20.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse