ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Mye nytt på gang?

Hvis en skal dømme fra spionfoto er det mye nytt på gang der ute! BMW prøvekjører det som ser ut som en ny R12** RT som ryktes å ha en 1250 cc (eller der omkring) motor med variable ventiltider. Dette skal gi mer effekt, mer moment, mindre forbruk og heve modellen ytterligere et hakk. Kosmetisk ser det også ut til å komme endringer, blant annet i lyktepartiet – det nåværende er ikke elsket av absolutt alle … På den andre siden av kanalen holder Triumph på å teste en ny 1200 Scrambler som ser ut

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvis en skal dømme fra spionfoto er det mye nytt på gang der ute!

BMW prøvekjører det som ser ut som en ny R12** RT som ryktes å ha en 1250 cc (eller der omkring) motor med variable ventiltider. Dette skal gi mer effekt, mer moment, mindre forbruk og heve modellen ytterligere et hakk. Kosmetisk ser det også ut til å komme endringer, blant annet i lyktepartiet – det nåværende er ikke elsket av absolutt alle …

På den andre siden av kanalen holder Triumph på å teste en ny 1200 Scrambler som ser ut til å mene alvor! 21 toms framhjul, lang fjæringsvei, alu bellypan og meget generøs bakkeklaring gjør at det kan se ut som om Triumph har siktet innstilt på Ducati Scrambler. Øhlins demper bak og lang og støpt svingarm forsterker inntrykket. 320 mm skiver med Brembo M50 kalipere foran antyder også at det er den sterke 98 hesters 1200-motoren som er installert.

KTM mener tydeligvis at Super Duke R – den langt fra beskjedne nakensykkelen – er moden for en oppgradering. Nytt eksosanleggsom går ned i en stor katalysator under motoren antyder at KTM forbereder seg på Euro 5. Radiatoren er større, og det ser ut til at fagverksrammen også har nytt design. Bakrammen er støpt, som på Duke 790. KTM skjuler normalt ikke motoren på testsyklene, men på den som er ute på veien nå, er venstre siden av sylindrene skult av grovt tilskårne plastdeksler. Kanskje de dekker over et VVT-system? Ellers er sykkelen utstyrt med en kraftigere, støpt aluminium monosving.

Som sagt, mye testsykler ute på veiene, og vi får sannsynligvis endelig svar på hva det dreier seg om på EICMA kommende høst.

OBS: Bildet er av eksisterende Super Duke – altså 2017-modell.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse