ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Motus – en annerledes amerikaner!

Aldri hørt om Motus, sier du? Vel, det er kanskje ikke så rart. Firmaet lager en motorsykkel som er forholdsvis moderne og totalt forskjellig fra de vanlige støtstangs V-twin motorene som kjennetegner amerikansk mc-produksjon. Motus baserer seg på en V-motor, de og men det er en V4 på 1650 cc, men det er mer som en halv V8 – med kamaksel i motorblokken og vippearmsdeksler som like gjerne kunne kommet fra Motown. 4 separate throttlehus og EFI mater de 4 sylindrene, ventilene aktiveres av støtsten

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Aldri hørt om Motus, sier du? Vel, det er kanskje ikke så rart. Firmaet lager en motorsykkel som er forholdsvis moderne og totalt forskjellig fra de vanlige støtstangs V-twin motorene som kjennetegner amerikansk mc-produksjon.

Motus baserer seg på en V-motor, de og men det er en V4 på 1650 cc, men det er mer som en halv V8 – med kamaksel i motorblokken og vippearmsdeksler som like gjerne kunne kommet fra Motown. 4 separate throttlehus og EFI mater de 4 sylindrene, ventilene aktiveres av støtstenger med hydraulisk justering og rulle på kamfølgerne. Effekten er spreke 165 hk og momentet er 167 Nm – det mangler ikke trøkk i denne kraftpakken! Uvanlig nok er veivakselen plassert på langs i rammen og motoren tiltet forover slik at veivakselen peker opp i bakkant. Et vinkeldrev snur dreieretningen slik at en tradisjonell girkasse og kjededrift kan brukes. Girkassen har 6 gir og de to høyeste regnes som overdrive.

Chassiset er betraktelig mer moderne enn motoren: Det er en fagverkskonstruksjon i stålrør med motor som bærende element, en Øhlins NIX30 gaffel sørger for hjuloppheng foran, og bak sitter en triangulær, fagverks svinggaffel med eksenterjustering av kjedet. Bakfjæringen besørges av en justerbar monodemper. Bremsene er radialmonterte Brembo, og instrumentpanelet er TFT digitalt. Hjulene er, interessant nok, levert av bilhjulgiganten OZ.

Motus leveres i to utgaver: MST og MSTR – den første sportsversjonen, den andre utrustet for touring.

Utseendemessig skiller den seg fra det som etter hvert er blitt standard fra de store fabrikkene: Linjene er rundere og mer harmoniske enn de kantede, aggressive som er dagens trend. På mange måter minner den litt om tidligere VFR modeller.

Om det finnes norsk importør? Ikke det vi vet, men med DEN motoren burde det absolutt være noe som kunne trives på europeiske veier – 167 Nm ved 5000 omdreininger er tross alt ganske grove greier!!

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse