ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Motorsyklist nr. 1 – Maarten Mager (1938–2019)

I går kom den triste bedskjed at Maarten Mager døde etter lang tids sykdom. Med dette gikk en av de største norske MC-pionerene bort. Maarten var født i Nederland i 1938 og tok sin første tur med tohjuling til Norge i 1957 og forelsket seg i dette landstrakte landet. Han klarte på denne turen å kjøre seg fast på Sognefjellet og fikk et oppslag i dagspressen på "Hollender funnet på Sognefjellet", som også er navnet på hans egen bok som kom ut for noen år siden. En bok vi varmt anbefaler. Motors

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I går kom den triste bedskjed at Maarten Mager døde etter lang tids sykdom. Med dette gikk en av de største norske MC-pionerene bort. Maarten var født i Nederland i 1938 og tok sin første tur med tohjuling til Norge i 1957 og forelsket seg i dette landstrakte landet. Han klarte på denne turen å kjøre seg fast på Sognefjellet og fikk et oppslag i dagspressen på "Hollender funnet på Sognefjellet", som også er navnet på hans egen bok som kom ut for noen år siden. En bok vi varmt anbefaler.

Motorsyklisten Maarten Mager hadde en finger i det meste i norsk MC-historie. Han ga ut MC-bladet "Motorsyklisten" på 60-tallet, var bl.a. med og startet MCEK (MC-entusiasters klubb) i 1963, vintertreffet Krystallrally og MC-treffet Troll-Rally. I 1967 startet han og to kamerater BGM-Motorsenter (Bue-Grohn-Mager) som bl.a. solgte MZ og BMW. Senere skiftet firmaet navn til Motorsyklisten AS der Maarten var eneeier. Maarten kjørte også sidevognsrally og var også importør av sidevogner fra EMZ. Han var også en av de første som dro igang MC-opplæring i Norge.

I 1969 tok Maarten turen ned til Milano-messen og ble importør for Moto Guzzi de neste 30 årene. Han var også importør av bl.a. Kreidler og Fantic. Firmaet Motorsyklisten flyttet etter hvert til Sørlandet til Konsmo, som sikkert flere motorsyklister husker. Maarten ble etter hvert meget interessert i trial og var en fast skribent for Trial-stoff i MC-avisa de siste årene. De siste årene drev han også firmaet Maartens Import (www.maartensimport.no).

MC-avisa kommer med en stor artikkel om Maarten Mager i MC-avisa nr. 6-19 som kommer i løssalg 5. juni. Vi lyser fred over Maarten Mager og hans minne!

Bildegalleri med bildetekster:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse