Annonse
Annonse
MC-avisa

«Motorsykkelens Uke 2022» – Sparker i gang MC-sesongen digitalt

Fra mandag 14. februar til søndag 20. februar gjennomføres årets Motorsykkelens Uke, som er det andre i rekken. Denne uken vil flere aktører i norsk MC-bransje gjøre et samlet løft for å skape en digital informasjonsuke med fokus på MC.

Publisert:

Teksten under er fra pressemeldingen om «Motorsykkelens Uke 2022».

Uken starter mandag 14. februar med at vi markerer Norsk Motorcykkel Union (NMCU) som er 50 år i 2022. På samme måte markerer vi at NAF og NAF MC lanserer sin storsatsing på MC i forbindelse med oppstarten av Motorsykkelens Uke 2022. Videre blir avslutningen av uken markert med at NMCU avvikler sitt landsmøte i slutten av uken. Alle aktører med interesse for motorsykkel er invitert til å delta på arrangementet som har til formål å sikre informasjonsdeling på nett og i sosiale medier gjennom 7 dager i februar.

Per-Anton Vinje.

Per-Anton Vinje.

– Målet med årets digitale Motorsykkelens Uke er å markere at det nå bare er et par måneder til MC-sesongen er i gang for fullt. Fokus på føreropplæring og sikker og god MC-kjøring står i fokus i år, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF og adm. direktør for Kellox AS som importerer Honda. Foreningen organiserer alle de store merkene som selges i Norge.

– Vi vil også ha mye fokus på den sterkt økende kvinneandelen av MC-førere vi ser i Norge. Som i fjor blir det en digital uke for å spre mye god informasjon om at våren nærmer seg – og dermed årets motorsykkelsesong. Dermed kan vi gjennomføre dette i en tid hvor Covid-19 situasjonen gjør det vanskelig å møtes fysisk, sier Per-Anton Vinje.

Eli Johanne Stene.

Eli Johanne Stene.

– WIMA, damer på MC, gleder seg til årets arrangement. Vi skal markere det med å ha «Mekkekurs» for damer i samarbeid med forhandlere fra Agder i sør til Finnmark i nord. Enkelt vedlikehold samt fokus på føreropplæring, samt sosialt samvær er viktig når vi nå lager arrangement for WIMA rundt om i Norge i forbindelse med Motorsykkelens Uke, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA. WIMA er landets største forening for damer med interesse for MC-kjøring.

Terje Bredal.

Terje Bredal.

– Vi gleder oss til Motorsykkelens digitale Uke 2022 og er alt i gang å planlegge et arrangement sammen med WIMA, Damer på MC, her hos Speed Motorcenter AS i Sandefjord, sier Terje Bredal. Han er eier av Sandefjord sitt store MC-senter ved E18 gjennom Vestfold. Han har også etablert selskapet MC Touring Norway som har fokus på å tilby MC turer i Spania i den norske vintersesongen. Terje Bredal er også styreleder i Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF og håper forhandlere over hele landet benytter muligheten til å sette MC på kartet lokalt under Motorsykkelens Uke fra 14. februar til 20. februar.

– Dette gir oss en fantastisk mulighet til å markere at nå er sesongen rett rundt døren, og kundene bør sikre seg sine MC-drømmer i sin lokale butikk, avslutter Bredal.

Dette er hovedtemaene i årets digitale Motorsykkelens Uke, fra 14. februar til 20. februar:

Mandag til søndag: Gjennomgående i hele uken – WIMA – Damer på MC. Det gjennomføres mekkekurs i regi av WIMA forskjellige steder i landet. Noen av samlingene vil også spre seg ut over våren.

Mandag 14. februar - NMCU og NAF MC – Viktige organisasjoner for oss mc-interesserte. NMCU er 50 år i 2022. Påfølgende helg er det årsmøte i NMCU. NAF med stor satsing på MC.

Tirsdag 15. februar - Fokus på kjøreglede og det å være turist i eget land i 2022 (+ å kjøre i utlandet bl.a. med transport/guidede turer). Fokus på kjøreopplæring/førerutvikling + trafikksikkerhet + kursvirksomheten som foregår. Sikker på MC kurs i regi av NAF.

Onsdag 16. februar - Fokus på MC og næringsutvikling; forhandlere - viktig lokale virksomheter over hele landet, reiselivsperspektivet (førerutvikling. Mat en del av opplevelsen) m.m. Henning Dyrkolbotn/kunst.

Torsdag 17. februar - Vekst i antall kvinner på motorsykkel – Damer på MC + ulike spennende vinklinger. WIMA – damer på mc, The Litas, Gravel girls! Dirtbike Girls.

Fredag 18. februar - Rekruttering – Ungdom på MC. Legge inn også førerutvikling mot ungdom + øvelseskjøring.

Lørdag 19. februar – Innovasjon. Moderne MC-er, digital utvikling, elektrifisering – MC inn i fremtiden.

Gode tilbud i årets sesong. Årsmøte i NMCU. Klær og utstyr. Airbag/vest m.m. Hjelm og bekledning. Spesielt også for jenter. Viktig å tenke sikkerhet og godt utstyr. Ryggskinner som også passer for kvinner. Hva er god hjem?

Søndag 20. februar - Enkel teknisk vedlikehold på MC. Mulig info og opplysningsfilm i regi av Bikelife.

Foto: Reitwagen.no.

Annonse
Annonse