ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Motorsykkel Podden – den første norske MC-podcasten

Mange har sikkert fått med seg at Isle of Man-raceren Erik Kjuus har startet en MC-podcast med det klingende navnet Motorsykkel Podden. Dette er rett og slett den første norske «podden» med innhold som kun er motorsykkelrelatert.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Privat.

Tanken om å starte podcast om MC kom da Erik Kjuus en gang forsøkte å finne en podcast om motorsykler. Det var rett og slett umulig å finne en ren norsk «pod» om motorsykkel, og dette blandet med ønsket om å utforske alt som er MC-relatert, er bakgrunnen for at Kjuus gikk med podcast-tanker.

– Jeg syntes det var en spennende tanke å gjøre noe om motorsykkel i podcast-form, så vips så var den første norske MC-podcasten i gang. Nå ser jeg at jeg har inspirert andre til å følge etter, litt kopi av den podcasten jeg har laget. Det tar jeg som et kompliment, forteller Erik.

Det å drive med podcasting har vært en lærerik prosess for Kjuus, som satte i gang med å skaffe nødvendig lyd- og opptaksutstyr, og ikke minst lære seg å bruke det.

– Det var litt krevende ettersom jeg ikke hadde noe erfaringer med sånt fra før, men man lærer! Nå har jeg utstyr som er bra, men også så enkelt at det er «mobilt» slik at jeg jeg kan ta det med rundt på besøk her og der. En annen utfordring i starten var det å skaffe gjester. For man må finne noen som er villige til å prate om temaer, og så må man finne datoer som passer for alle. Og dette blir litt jobb i seg selv, sier Erik.

– Samtidig så er dette litt selvterapi på en måte, Jeg har hatt to–tre år nå med litt ekstra utfordringer. Så å koble helt av og prate om motorsykkel, det er bra for sjelen, og en riktig vei fremover i forhold til personlige mål og ønsker, forteller Erik, som altså har funnet seg godt til rette i rollen som vert og samtalefører i podcast-episodene. – Det er deilig å prate motorsykkel med andre som deler lidenskapen, slår Erik fast. Og det er vi nok enige i, alle sammen.

Motorsykkel Podden har nå kommet godt i gang. Til nå har Erik Kjuus bydd på hele åtte episoder siden den første fullverdige episoden ble sluppet 2. november. I løpet av disse episodene har Kjuus være inne på mange ulike og spennende tema, som for eksempel føreropplæring, MotoGP, vinterkjøring og besøk av MC-klubben Holy Riders. Det må også nevnes at MC-avisas Ole-Andreas Isdahl var gjest i andre episode, der temaet var MC-journalistikk.

– Nå som jeg har kommet godt i gang, er det skikkelig gøy. Man treffer jo på og får møte så mye forskjellige folk. Alle jeg har pratet med og laget episoder sammen med – samt alle jeg har snakket med om å lage fremtidige episoder med – har noe spennende og interessant som fortjener og deles. Selv om de ser på seg selv som bare en vanlig motorsyklist, sier Erik.

Det er forståelig at Erik Kjuus har fått blod på tann, og nå er han på utkikk etter et lokale som kan brukes til podcast-produksjonen. Til nå har et hjemmelaget studio over garasjen vært løsningen.

– Dette er snart på plass, da jeg har sett på noen alternativer. Fremover blir det én «pod» i uken med gjester av alle kalibre. Jeg håper er at folk vil høre på og at podden kan vokse seg større og bli noe folk gleder seg til å lytte til. Til MC-avisas lesere kan jeg komme med en oppfordring om å sende inn tips og ideer til kommende episoder. Tipsene melder man via Motorsykkel Podden sin Facebookside eller til erik@kjuus.com, avslutter Erik.

MC-avisa ønsker Erik Kjuus lykke til med podcastingen og det å formidle gode MC-historier, kunnskap og læring!

Klikk her for å gå til podcasten på Spotify.

Klikk her for å gå til Facebooksiden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse