Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Yamaha introduserer R7 racing-serien i Skandinavia

Det er stor interesse for motorsport og roadracing i hele Skandinavia, og Yamaha ønsker å legge til rette for å få flere til å oppdage gleden ved sporten. -Uansett kjønn, alder og bakgrunn skaper vi et fellesskap blant førerne hvor de får lov til å teste seg selv, og det er dette som skiller seg fra andre profesjonelle racingserier, sier Peter Chadwick, salgsdirektør MC hos Yamaha Motor Scandinavia.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2023 kl 12:42

Etter suksessen i Europa, bringer Yamaha Motor det nye R7 Cup racingkonseptet til Skandinavia. Det skal avholdes én delkonkurranse i Norge og tre i Sverige. Registreringen for å bli med er nå åpnet.

Yamaha R7 Cup debuterer i år over store deler av Europa og er rettet mot både eksisterende og nye førere som ønsker å ta spranget til racerbanen. Alle konkurrerer med samme kjøretøy, noe som betyr at resultatet utelukkende er basert på førerens ferdigheter. De beste førerne i de forskjellige nasjonale Yamaha R7-cupene vil bli invitert til R7 Series European SuperFinale på slutten av sesongen.

Cupen ble introdusert i fjor samtidig som Yamaha lanserte supersportssykkelen R7. Modellen karakteriseres som rask, smidig og med samme aggressive stil som stallkameratene i R-serien. Med GYTR-ytelsesdeler designet spesielt for modellen, er den en ideell basismodell for racing.

Løpet er designet for å være kostnadseffektivt og lett tilgjengelig for de førerne som ønsker å jobbe seg oppover, men også de som er der for en morsom opplevelse, sier Peter Chadwick.

Påmelding skjer via Yamaha Motor Scandinavias hjemmeside. Det må avholdes tre delkonkurranser før deltakeren kan kvalifisere seg til superfinalen som starter 1. september i Knutstorp.

Konkurransesteder og datoer er satt i henhold til denne rekkefølgen:
Runde 1: 5.-7. mai Anderstorp Raceway (SE)
Delkonkurranse 2: 2-4 juni Rudskogen (NO)
Delkonkurranse 3: 28.-30. juli Gelleråsen (SE)
Delkonkurranse 4 / finale: 1. september Knutstorp (SE)

Link til påmelding:
https://www.yamaha-motor.eu/no/nb/experiences/r7-cup-scandinavia/

Annonse
Annonse