Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre "Gekko" Haga beste VM helg noensinne

Lørdagens podium. Engelske Jack Piece (til venstre), Sondre «Gekko» Haga (i midten) og Spanske Pablo Suares (til høyre)
 Foto: Team Gekkotrial

Lørdagens podium. Engelske Jack Piece (til venstre), Sondre «Gekko» Haga (i midten) og Spanske Pablo Suares (til høyre) Foto: Team Gekkotrial

Den 24 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes tok seieren i lørdagens VM løp i San Marino.

Publisert:

Søndagen fulgte han opp med en super 2. plass og leverte med det sin beste VM helg noensinne. Fjorårets verdensmester i Trial2 samlet 37 VM poeng og krympet avstanden til teten sammendraget med 10 poeng og ligger nå 29 poeng bak lederen på en 5. plass sammenlagt. Det er nå kjørt 8 av 14 løp i VM utendørs.

Super happy
-Dette var så vanvittig deilig at jeg kan nesten ikke beskrive det. Nå føler jeg at jeg har fått ny framgang og klarer å vise meg fra min beste side. Det er ennå litt å gå på når det gjelder kjøringen, men jeg er enormt fornøyd med resultatene denne helgen, sier Sondre «Gekko» Haga.

Sondre til venstre og hans faste fulltids minder Ramon til høyre feirer seieren lørdag
 Foto: Team Gekkotrial

Sondre til venstre og hans faste fulltids minder Ramon til høyre feirer seieren lørdag Foto: Team Gekkotrial

Hadde en litt dårlig start
-Jeg gjorde en femmer feil allerede i seksjon 2. Det var i en seksjon jeg absolutt er i stand til å nulle, noe jeg også gjorde på 2. runden. Det var nok den som gjorde at seieren glapp i dag. Ellers var jeg stort sett opp mot mitt beste i dag. Jeg toppet pallen på lørdagen og må si meg fornøyd med en første og en andre plass i helgen. Nå har jeg fått selvtilliten på plass igjen, smiler Sondre «Gekko» Haga.

Foto: Team Gekkotrial

Foto: Team Gekkotrial

Ekstremt glatt
-I går kveld regnet det kraftig og elvefaret som seksjonene ligger i ble totalt oversvømt. I går kveld var vi tvilende til om det kunne bli konkurranse i dag. Men det stoppet like fort som det begynte og konkurransen ble avviklet etter plan. Men den leiraktige jorden og de glattslipte steinene var ekstremt glatte og Sondre betegner det som noe av det glatteste han har kjørt på noen gang. Heldigvis så mestret han dette godt og leverer fantastiske resultater i helgen. Dette gir selvtillit og vi håper å se mer av dette fremover, sier manager og far Martin Haga.

Ny dobbelt VM helg neste helg
-Neste helg er det løp i Andorra. Det er litt mer som hjemmebane da det kun er et par timer fra basen i Barcelona. Vi reiser opp til Andorra allerede onsdag for å teste litt ekstra på de høye fjellene der. Motorene trenger tilpasning til høyden og de mister litt kraft som vi førere trenger å venne oss til for å være best mulig forberedt. Jeg gleder meg til nye sjanser til å kjempe om det gjeveste metallet, sier Sondre «Gekko» Haga.

Annonse
Annonse