Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Møt NMCU´s nye daglige leder

Fra første oktober har NMCU fått ny daglig leder. Det er 51 år gamle Endre Kristiansen som nå har overtatt den daglige driften i Norges ledende mc-organisasjon. Vi ble oppmerksomme på nyheten på årets Straand treff. Her fikk vi fikk anledning til å gjøre oss litt bedre kjent med Endre Kristiansen.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2022 kl 11:29

Hvem er så Endre Kristiansen?
Endre bor med kone og to barn på Frogner ved Lillestrøm. Han er først og fremst en person som elsker å kjøre motorsykkel. De siste fire årene har Endre nå som trafikklærer i AB-trafikkskole.

Litt om Endre sin motorsykkelbakgrunn.

Endre begynte som mange andre av oss med moped, før han tok førerkort for motorsykkel i 1998.

Siden interessen for italiensk kultur og ingeniørkunst var stor ble derfor valget Ducati. Et merke han har vært trofast til siden. Både far, bror og onkel kjører dette merket forteller Endre. I tillegg har Endre blitt glad i å besøke Italia, og har lagt mange turer ned gjennom Europa dit. Til tross for at Endre har to barn, har han alltid klart å beholde motorsykkelen, og kjører i dag en Ducati ST3. I sommer har eldstemann på 16 tatt lappen på mc, selvsagt med Endre som læremester. Å kjøre mc er en fin ting å gjøre sammen mener Endre. Det bryter ned skille mellom generasjonene.

Jobbet for MC-sikkerhet.
Gjennom sitt arbeid hos AB trafikkskole, har Endre blitt engasjert i prosjektgruppen mcsikkerhet.no. Dette er et initiativ på frivillige basis for å bedre mc-sikkerheten, ved å jobbe med å forebygge ulykker. Dette ha de gjort ved å produsere korte filmsnutter, som setter fokus risikoer, samt gir deg råd om hva du enkelt kan gjøre for å ikke komme opp i farlige situasjoner, og hvordan du best kan komme deg ut av denne, om du kommer opp i en.

Noen spørsmål til Endre:

Hvilke egenskaper har du som gjør at du kan gjøre en god jobb for NMCU?
-Jeg har en ekstrem interesse for motorsykler, og liker å snakke med mennesker. Dessuten mener jeg er flink til å finne løsninger. Min erfaring med pedagogikk og erfaring fra IT-bransjen tror jeg kommer godt med.

Kan du nevne tre ting du ønsker å oppnå som daglig leder i NMCU?

-Jeg ønsker at NMCU skal bli mere synlige, og at flere skal vite om NMCU og hva vi står for. Dette mener jeg har vært for dårlig. Dessuten vil jeg at NMCU skal være tydelig i budskapet sitt. Vi må snu trenden med en synkende medlemsmasse.

- Jeg ønsker å jobbe for at motorsykler skal kunne kjøres som i dag, og at det tilrettelegges for at mc skal få være en del av den totale trafikkløsningen. Mange prøver å legge restriksjoner på motorsykler, spesielt i byer blir det stadig vanskeligere å ferdes på motorsykkel. Stadig flere restriksjoner, spesielt på parkering i byene.

-Det siste jeg vil nevne er trafikksikkerhet. Jeg ønsker å fortsette arbeidet med dette. Det å påvirke motorsyklister slik at ulykker unngås er et viktig arbeid.

Det kommer et mere utfyllende intervju med Endre i MC-avisa nr. 10 som kommer i løssalg 3. november. I mellomtiden ønsker vi i MC-avisa Endre lykke til i ny stilling, og er veldig spent på hva han kan få til.

Annonse
Annonse