ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Minneord: Waldemar Christensen 1942–2020

22. juni kom den triste beskjeden at Waldemar Christensen døde etter kort tids sykdom. Waldemar var et krigsbarn og ble født den 10

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

22. juni kom den triste beskjeden at Waldemar Christensen døde etter kort tids sykdom. Waldemar var et krigsbarn og ble født den 10. september 1942. Han etterlater seg konen Anne-Mari, barna Une Barbro og Waldemar Andre, samt tre barnebarn.

Av: Ole Martin P. Eidevik, utgiver av MC-avisa.

Dette minneordet sto først på trykk i MC-avisa nr. 8-20.

I juni i år gikk en av nestorene i norsk MC-bransje bort. Waldemar Christensen startet å selge tohjulinger i farens butikk etter folkeskolen og jobbet med MC hele sitt liv. Her med varemopeden MGB som han var med og stilte ut på Milano-messen høsten 2011.

Han vokste opp i Skien, og etter endt folkeskole begynte han hos faren, Sverre Christensen, i butikken som hans bestefar hadde startet, Waldemar Christensen AS som hadde sine lokaler i Skien sentrum. Firmaet holdt på med detaljsalg, og ble etter hvert forhandler av Puch og Vespa.

Waldemar begynte tidlig å kjøre speedway på Geiteryggen Speedwaybane. Foruten MC-interessen var han også lidenskapelig interessert i hest hele livet, en interesse han arvet fra faren. På 60-tallet fikk Waldemar Suzuki-agenturet, og ble etter hvert god venn med Einar Sande, som på den tiden var både Suzuki- og Vespa-importør gjennom firmaet Erling Sande AS.

Etter hvert startet Waldemar sin egen avdeling med salg av tohjulinger, og holdt til nært firmaet til faren. I 1980 stiftet han selskapet Waldemar Christensen Motor AS med egne lokaler i Skien, og var da forhandler av Suzuki, Yamaha og Kawasaki. Han var også med og startet Spare Parts Service (SPS) AS i 1982 sammen med Kjell Solberg.

I 1987/88 solgte han bygget og butikken i Skien, og i 1991 solgte han seg også ut av SPS AS.

Det var etter salget av butikken at den store «gründerånden» kom over Waldemar. Han var et oppkom av ideer og så løsninger på alle typer problemer. Han var en eminent mekaniker og trivdes nok best når han hadde på seg kjeledress og med olje på hendene. Samtidig var han utrolig flink med å knytte til seg kontakter og så hele tiden etter nye forretningsideer. Jeg husker en gang på Eicma-messen i Milano for flere år siden. Vi hadde lunsj sammen, og Waldemar kunne fortelle at han snart hadde gått gjennom hele messeområdet, som var på størrelse av flere fotballbaner, og hadde fått noen nye gode kontakter.

Waldemar forstod raskt at kineserne kom til å bli en av verdens ledende produsenter, og reiste flere ganger nedover til både Kina og Taiwan. Her knyttet han til seg kontakter for business både når det gjaldt motoriserte to-, tre- og fire-hjulinger, samt hest.

I midten av 90-årene startet Waldemar opp Mizzuki Motor AS som drev med import av motoriserte kjøretøy fra Asia. Dette firmaet ble med tiden en av Norges største importører på ATV og tohjulinger. De importerte bl.a. merker som Benelli, Hyosung, CPI, Jincheng, Simson, SMC, Linhai, Mizzuki, TGB, Keeway og Motorhispania. Sønnen Waldemar Andre Christensen kom inn som daglig leder i firmaet i 2003. Waldemar Senior fikk da tittelen «reklamasjonssjef».

I 2011 begynte Waldemar Andre å jobbe i Volvo Norge, og familien Christensen solgte da Mizzuki Motor AS til MC-Deler i Vartdal. Waldemar Andre ble etter hvert administrerende direktør i Volvo Norge AS, men jobber nå som Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe.

Men «Senior» lå ikke på latsiden, selv om han kunne ha pensjonert seg. Han så alltid etter et nisjemarked han kunne fylle og tjene penger på. Nå var det tid for å selge trehjulinger med lasteplan i Norge og Sverige. Firmaet AMC Motors AS ble startet. Navnet har sin opprinnelse i hans kones navn, Anne-Mari Christensen, som han giftet seg med i 1968.

Waldemar gikk i kompaniskap med et svensk firma, og bygget opp varemopeden MGB på en kinesisk fabrikk der inspirasjonen var den populære Monark-modellen. De satset først på det svenske og norske marked, men hadde også stand på Eicma-messen i Milano for å knytte til seg internasjonale kontakter. Waldemar bygget også en elektrisk versjon for å følge den «grønne linje».

Vi har verken oversikten eller plass til alle de prosjektene som Waldemar Christensen jobbet med i sitt 77 år lange liv. Waldemar var utrolig foroverlent og hadde et ungdommelig pågangsmot og en fremtoning som for meg var meget inspirerende. I den siste samtalen jeg hadde med han, snakket han om det nye prosjektet han hadde startet med en lokal forretningsmann. De hadde fått laget en vaskemaskin for handlevogner og -kurver for varehandelen. Waldemar hadde sett et program på TV der de satte sykelyset på den store bakteriemengden i handlekorgene som blir brukt i matbutikker. Waldemar tenkte da ut ideen om denne vaskemaskinen, og satte i gang sammen med kontakter og en fabrikk i Nederland.

Waldemar sin død kom som et sjokk på meg, og nå blir det ikke noe av den planlagte biffmiddagen på Klubben i Skien sammen med Waldemar og Kjell Ramleth. Jeg kommer til å savne våre møter og samtaler og min gode MC-venn.

Vi lyser fred over Waldemar Christensen og hans minne.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse