ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Merkelig verden

I kjølvannet av NMCUs "Se oss" kampanje kan det være artig å se litt på en annen vinkling vi fant ute på WWW. Vi vet alle at vi motorsyklister i perioder er usynlige, noe som langt på vei skyldes at våre medtrafikanter ikke oppfatter oss som en fare. Vi kler oss i selvlysende gult, kjører med både det ene og det andre lyset tent, oppfører oss pent i trafikken, men allikevel blir vi ikke sett. Men en uniformert motorsykkel blir så til de grader sett. Hvis du spør en politimann på uniformert sykk

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I kjølvannet av NMCUs "Se oss" kampanje kan det være artig å se litt på en annen vinkling vi fant ute på WWW.

Vi vet alle at vi motorsyklister i perioder er usynlige, noe som langt på vei skyldes at våre medtrafikanter ikke oppfatter oss som en fare. Vi kler oss i selvlysende gult, kjører med både det ene og det andre lyset tent, oppfører oss pent i trafikken, men allikevel blir vi ikke sett. Men en uniformert motorsykkel blir så til de grader sett. Hvis du spør en politimann på uniformert sykkel om han har problemer med at han er usynlig, vil han bare se uforstående på deg. Vi har lært oss at usynlighet er livets uunngåelige faktum og innretter oss deretter. Å stole på sime medtrafikanter er en rimelig sikker vei til sykestua eller kapellet, så derfor er det best å legge ansvaret for å unngå ulykker i eget fang. I overlevelsens navn.

Den tildels radikale organisasjonen MAG (Motorcycle Action Group) i England er imidlertid av en annen mening. De kritiserer en kampanje fra politiet i Surrey and Sussex, fordi nevnte herrer sier at motorsyklister selv langt på vei kan unngå ulykker ved å kjøre fornuftig, kunne trafikkreglene og kjenne sine egne og sykkelens begrensninger. I tillegg oppfordrer de motorsyklister til å bruke nærlys og Hi-viz (neongul) kjørejakke, for at bilistene lettere skal få øye på motorsyklister.

MAGs politiske talsmann Mark Greening hevder imidlertid at nærlys og synlig kjørejakke, etter hans erfaring, ikke har noen effekt på den som bare braser inn i et kryss uten å se seg for. I tillegg påstår han at politiet med denne kampanjen indirekte forsøker å skyve skylden for ulykker over på motorsyklistene.

Politiets forslag har altså vekket harme hos herrene i MAG, men vi har da lenge vært klar over at ansvaret for å unngå ulykker i all hovedsak hviler på oss selv.

Derfor er det ikke vanskelig å si at vi føler sympati med NMCUs atskillig mer jordnære og realistiske måte å takle problemet med usynlighet.

Hvis du har tenkt å feire jul med dine nærmeste om ca 2/3 år, er det stort sett deg selv som kan sørge for det.

Derfor: Bruk Airbag (størst mulig avstand i alle retninger til medtrafikanter), vær paranoid og tro at alle er ute etter deg, hold blikket i bevegelse for å ha oversikt over hva som skjer rundt deg, bruk speilene og, ikke minst, takk NMCU for at de er løsningsorienterte i stedet for konfliktorienterte.

For egen del kan det nevnes at vi for tiden innhenter priser på å lakke vår aldrende sykkel hvit med en rød og en blå stripe til vinteren – i overlevelsens navn...

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse