ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Men Buell var ikke død ...

Bøkene om den franske småkjeltringen Rocamboles tvilsomme eventyr avsluttet bestandig med: "men Rocambole var ikke død!" Det var fristende å bruke den samme frasen om Erik Buell, mannen som går under og kommer opp igjen med monoton regelmessighet. Ikke Buell, men Fuell: Rykter om Erik Buells seneste gjenkomst har versert en stund, spesielt etter at en konseptsykkel ved navn VanguardSpark ble vist i april i fjor. Nå ser det faktisk ut som om sykkelen Buell utviklet i samarbeid med Fredric Vasse

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Bøkene om den franske småkjeltringen Rocamboles tvilsomme eventyr avsluttet bestandig med: "men Rocambole var ikke død!" Det var fristende å bruke den samme frasen om Erik Buell, mannen som går under og kommer opp igjen med monoton regelmessighet.

Ikke Buell, men Fuell:

Rykter om Erik Buells seneste gjenkomst har versert en stund, spesielt etter at en konseptsykkel ved navn VanguardSpark ble vist i april i fjor. Nå ser det faktisk ut som om sykkelen Buell utviklet i samarbeid med Fredric Vasseur (ex-F1 og Formula E og eier av F-X Terny) er klar for lansering. Sykkelen, som er døpt Fuell Flow (artig dobbelbetydning der!), har arvet mange av detaljene fra konseptmaskinen, inkludert en nav-montert elektromotor og sidemontert bakdemper.

Det kan også se ut som om de har samme karosserideler, men det er uklart om det dreier seg om en monocoque konstruksjon eller om det skjuler seg en konvensjonell ramme under dekslene. Fuell Flow leveres med to motoralternativ: 11 kW (tilsvarende en 15 hesters lettvekter) eller 35 kW (A2-godkjent). Normalt ville motoren være montert rundt svingarmens lagringspunkt, men ettersom den er montert i navet, frigis det plass til bagasje, nærmere bestemt 60 liter.

Som alltid med elektriske motorsykler er rekkevidde det første som spørres om, og teamet oppgir 200 km i bytrafikk. Hva det betyr i landeveiskilometer, foreligger det ingen opplysninger om. Normalt vil det være ca. halvparten av bykjøringen. Når det gjelder lading, så skjer det i offentlige ladepunkter – hjemmelading er ikke nevnt med et ord.

Det eneste spørsmål som gjenstår, er hva Buell kommer opp med etter dette eventyret ...

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse