ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Mekkekurs for damer hos Moto-Tech

Onsdag 14. oktober arrangerte WIMA mekkekurs for damer hos Moto-Tech i Sandnes. Temaet for kvelden var grunnleggende vedlikehold, sykkelvask og vinterlagring

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Onsdag 14. oktober arrangerte WIMA mekkekurs for damer hos Moto-Tech i Sandnes. Temaet for kvelden var grunnleggende vedlikehold, sykkelvask og vinterlagring.

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Thomas Wollburg.

En av satsingene til Women's International Motorcycle Association (WIMA) er å arrangere mekkekurs spesielt rettet mot kvinner, og det siste av disse fant sted onsdag denne uken hos Moto-Tech i Sandnes. Som seg hør og bør i koronapandemiens tid var det forhåndspåmelding til arrangementet, og alle plassene var tatt innen onsdagskvelden kom.

– Vår teori er at jentene gjerne vil lære mer om syklene sine, men da sammen med andre jenter som heller ikke er – eller utgir seg for å være – mekanikere med svart belte eller eksperter. WIMA kontaktet Moto-Tech, og de var mer enn villige til å sette opp et grunnleggende mekkekurs for damer. Det ble annonsert på Facebook, og i løpet av ei snau uke var det fulltegnet med 17 påmeldte! Både jeg og Moto-Tech ble nok litt overrumplet over at så mange ville være med, sier initiativtaker Bente Bergøy til MC-avisa.

Bente forteller at kursholderne Jimmy Hodges og Christopher Andree Lima delte deltakerne inn i to grupper. Jimmy viste hvordan en skal vaske sykkelen på skikkelig vis – inkludert kjede – mens Christopher tok for seg generelt vedlikehold og hva en skal sjekke/følge med på, slik som bremser, kjedeslakk, batteri, dekk, lekkasjer, dempere, oljenivå og kjølevæsketemperatur.

– I en setting som dette er ingen spørsmål dumme, og folk var ikke redde for å lufte egen uvitenhet. Dette bidrar til økt læring! Responsen på kurset er overveldende positiv. Vi har bare fått gode tilbakemeldinger, så det kan fort bli flere kurs framover – kanskje til og med fordypningskurs. Et annet kjekt aspekt med dette er det sosiale, her har alle samme interesse, og da er alder, erfaring og sykkelpreferanse helt uvesentlig, fortsetter Bergøy.

Moto-Techs daglig leder Jimmy Hodges i aksjon.

Eva Brukiene (37) var med på kurset onsdag. Hun er tannlege, og har akkurat har flyttet til Stavanger fra Bergen. Nå ønsker hun å bli kjent med andre damer som kjører MC.

– Jeg meldte meg på mekkekurset på grunn av det sosiale, og fordi jeg gjerne vil lære mer om motorsykkel. Jeg har kjørt daglig de fire siste årene, men det er min kjære mann som passer på sykkelen min, mens jeg koser meg bare med kjøringen.

Kurset ga Eva Brukiene og flere andre mersmak. (Foto: Bente Bergøy)

Eva forteller at hun liker fart, og at å kjøre alene er hennes form for meditasjon. I fjor gikk Eva til anskaffelse av en Honda NC750S, og nå har hun tenkt å lære seg mer om hvordan den fungerer. Hun synes det er fantastisk at WIMA tar initiativ til å organisere mekkekurs for damer.

– Vi lurer alltid på mye, og vil gjerne ha svar med en gang! Som Christopher sa på kurset, så finnes det ikke dumme spørsmål. Jeg er klar for å gjøre mer av dette, og blir gjerne mer på et mer avansert mekkekurs, sier Eva, som takker Jimmy og Christopher for en lærerik kveld.

Damene er fortsatt en minoritet i MC-verdenen, også her på berget. Bente Bergøy viser til at det ifølge Norsk Motorimport er rundt 200.000 registrerte motorsykler i Norge, og at bare en tiendedel av dem er registrert på kvinner.

– Mange jenter trives godt med å kjøre med gutta, men vår erfaring er at mange også ønsker seg et jentefellesskap – noen å kjøre tur med, være sosiale med og lære av. Man skal være varsomme med å være for kategoriske når man snakker om kjønnsforskjeller, men det er iallfall et faktum at det er herrene som engasjerer seg mest i diskusjoner rundt biltemabatterier, serviceintervaller, dekkvalg osv. på Facebook.

Christopher Andree Lima og Jimmy Hodges hos Moto-Tech i Sandnes kan konstantere at det grunnleggende mekkekurset sammen med WIMA ble en suksess. (Foto: Bente Bergøy)

Den norske avdelingen til WIMA har rukket mye i løpet av et drøyt år med aktivitet. WIMA Norges president Eli Johanne Stene, sammen med en rekke medsøstre, har stelt i stand og gjennomført en rekke turer, treff, banedager, arrangementer, kurs med mer. Mye av dette har vært mulig gjennom gode samarbeid med ulike aktører i MC-Norge, og det er ikke vanskelig å la seg begeistre av denne innsatsen. Hensikten med WIMA er blant annet å fremme kjøreglede, fellesskap, sikkerhet og opplevelse av mestring. I tillegg jobbes det mot leverandører for å få dem til å lage og levere mer damevennlig utstyr.

MC-avisa gratulerer WIMA med nok et vellykket og lærerikt arrangement, og ønsker den unge, fremadstormende MC-organisasjonen lykke til videre!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse