ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Med «GRUSTUR I ØST» på Finnskogen

Å kjøre guidet grustur på Finnskogen, det har lenge vært et ønske for undertegnede. Nettverket av grusveier i dette området er enormt. Jeg var derfor spent da jeg ble med Pål M. Arnesens «GRUSTUR I ØST» siste helga i august.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst og foto: Kyrre Hagen.

Video: Kjetil Kolbjørnsen.

Hvert år arrangerer «Grustur i Øst» treff og guidede grusturer for medlemmer av MC-forumet.no. Turene er populære og blir fort fylt opp. Lokasjonen for treffet er setra på Nedre Morttjernsberget. Her er det muligheter for innkvartering både inne og ute. Pål som er en lun og sindig lokal kar, med godt humør og en imponerende mustasje, sørger for fyr i grillen. Opplegget er enkelt, du griller medbrakt mat, når på kvelden du måtte ønske. Ute finnes det bord med tak over, som blir naturlig samlingspunkt.

Dronevideo fra arrangementet:

[Video mangler etter import...]

Kjøring med Ot Ruiter:

Avreise på fredags morgenen var kl. 9.00. Her var alle presise og i god form. Pål hadde kvelden i forveien sjekket ut hvem som ønsket en rolig tur og hvem som ønsket mer utfordringer. Gruppa som skulle på mer utfordrende tur ble guidet av den nederlandske endurokjøreren Ot Ruiter. Ot kunne opplyse at kjøringen ble rolig, da han kun hadde en Honda 250 med 25 hester. Undertegnede slo seg derfor til ro med dette, og meldte seg på denne gruppa. (Uvitende om at Ot hadde fem starter i Gotland Grand Nasjonal og flere andre store enduroløp bak seg).

Vi ble tatt med på masse fine veier denne dagen, og endte etter hvert på «Kompasset». Herfra kjørte vi i samlet flokk opp til Gravberget gård, der vi inntok en gedigen lunsjbuffet. At magen blir fortere mett enn øya, fikk vi bittert erfare resten av dagen, da flere hindringer og utfordringer skulle forseres.

Team Viggo på plass:

På lørdagen var noen av de tekniske partiene de samme som dagen i forveien, så da undertegnede ble klar over at vi også i dag skulle opp en vrien sandbakke, dro jeg i forveien for å ta bilder. Flateby’n stilte med Tiger 900 Rally Pro, og Viggo’n stilte med Africa Twin 1100 med automat (nå med vekt redusert til kun 400 kg inkl. fører). Dette skulle bli spennende. Før sandbakken måtte en liten bekk forseres. Deretter en liten sving, før veien fortsatte i 40 graders stigning oppover med sand. Viggo’n hadde litt nonsjalant tent seg en røyk, mens han sto og venta i sin uvitenhet. Idet han kom rundt svingen ble øya omtrent som klinkekuler. Han ble fort klar over realitetene, men å snu var for seint. Begge kom seg imidlertid opp på imponerende måte. Særlig Flateby’n som sendte mengder av sand 40–50 meter nedover veien. Teamets ære var redda.

Resten av dagen besto av enklere, men mye teknisk og underholdene kjøring. Til lunsj ble det rømmegrøt med tilhørende spekemat, som ble inntatt i store mengder på ei særdeles trivelig seter.

Kort oppsummert:

Opplegget til «Grustur i Øst» kan anbefales på det varmeste. Her er det tilbud til alle som ønsker å kjøre grus, og utfordringer til de som ønsker det. Jeg er allerede påmeldt til neste år.

En mer utførlig artikkel kommer i en senere utgave av MC-avisa.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse