ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

MC-salget jan–sep 2021: BMW vipper Yamaha ned fra tronen!

Da ser det ut som det er duket for troneskifte på tung MC-statistikken i år. BMW ligger nå 78 stk. (1263 vs 1185 stk.) foran Yamaha når vi har igjen det siste kvartalet av året.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Ole Martin P. Eidevik.

Dette betyr at BMW ser ut til å ha nådd målet om å bli størst i Norge. Når en vet at det BMW selger flest av er deres GS/GSA 1250-modeller, som er mye dyrere enn toppselgerne til Yamaha (MT-07 og Ténéré 700), så viser dette at BMW-forhandlerne i vårt langstrakte land har gjort en utrolig god jobb i år, godt hjulpet av en BMW-importøren som kan skilte med bedre lagertilgang enn mange av sine konkurrenter. Honda og KTM kniver om tredjeplassen. Honda leder her med 1141 stk. foran KTM på 1069 stk. Nå selger KTM mange enduro-modeller som er populære på høsten, men det ser ut til at Honda tar den siste pallplassen i år.

Fjoråret var «all time high» når det gjelder nysalg i moderne tid (les etter 60-årene). Oppgangen til nå i år er på 15,4 %. Dette viser at MC-interessen er stadig økende. Nå tror vi at korona-situasjonen har gitt et paradigmeskifte for folk sine handlevaner når det gjelder ferie og fritid. Det at været har vært utrolig nydelig i år gjør også at vi tror at flesteparten av de nye kundene som har kommet til de siste årene også ønsker å kjøre neste sesong.

Det som er den store X-faktoren for øyeblikket, er leveransesituasjonen. Flere forhandlere har vært utsolgt for populære modeller helt fra i vår, og vi håper at det løsner på fraktleveranser med ditto høye priser fra Østen, samt problemene med produksjon av datakomponenter til nye MC. Skal du ha ny MC før neste sesong, så anbefaler vi deg å starte allerede nå og besøke din lokale MC-forhandler!

Fra januar til september 2021 (unntatt firehjulinger).

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.

Forbehold om feil.

Det er KTM som har den største salgsøkningen på topp 10-listen på tung MC. Duke 390 er storselgeren deres!

Royal Enfield har en lang historie og ble relansert i Norge i fjor. De kan skilte med en oppgang på 58 % i år. Det er Himalayan 411 som er bestselgeren hos denne indiske fabrikken med britiske røtter.

Suzuki har til nå sluppet to 2022-nyheter; GSX-S1000 og GSX-S1000 GT (avbildet). Forhåpentligvis er disse å finne hos din Suzuki-forhandler i slutten av oktober!

Indian ligger på 11.-plass. Deres bestselger er Scout Bobber.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse