Annonse
Annonse
MC-avisa

MC-klyngen i Åsane: Bergen MC Center

I Bergen har MC-butikkene samlet seg i en såkalt næringsklynge i Åsane. Her finner en MC-Marine, Harley-Davidson Bergen, Triumph Bergen, Ride Bergen, Bergen MC Center og Yamaha Bergen. Tekst og foto: Ole Martin P. Eidevik. Først publisert i MC-avisa nr. 9-19. Bergen MC Center – Eldst i bransjen: Magne Jensen, som startet Bergen MC Center, er nå den eneste av gamlekara i vestlandets hovedstad som ennå jobber i bransjen. Magne, som er født i 1950, kjørte motocross i sin ungdom og drev butikken

Publisert:

I Bergen har MC-butikkene samlet seg i en såkalt næringsklynge i Åsane. Her finner en MC-Marine, Harley-Davidson Bergen, Triumph Bergen, Ride Bergen, Bergen MC Center og Yamaha Bergen.

Tekst og foto: Ole Martin P. Eidevik.

Først publisert i MC-avisa nr. 9-19.

Bergen MC Center – Eldst i bransjen:

Magne Jensen, som startet Bergen MC Center, er nå den eneste av gamlekara i vestlandets hovedstad som ennå jobber i bransjen. Magne, som er født i 1950, kjørte motocross i sin ungdom og drev butikken som Erling Sande AS hadde i Bergen fra 1974 til den ble solgt i 1979. Magne ble etter hvert kontaktet av importøren til Kawasaki, og startet Bergen MC Center i 1981 i eget bygg i Nygårdsgaten 43 i Bergen sentrum.

Året etter ble Nygårdsgaten 94 kjøpt, og butikken ble flyttet til denne adressen. Nygårdsgaten 94 ble etterhvert bygget opp med seks etasjer, der Bergen MC Center hadde sin butikk i første etasje fram til de flyttet til Åsane i april i fjor.

Det er sønnen til Magne, Stian Jensen, som nå driver Bergen MC Center AS sammen med faren. Han viste stolt frem det store salgslokalet på 1200 kvadratmeter og det nye moderne verkstedet på 350 kvadrameter. Stian kunne fortelle at da Bergen kommune startet med egen rushavgift i fjor, ble det stille i butikken i sentrum etter kl. 14.30. De hadde håpet å være i sentrum, men nå ble dette etter hvert umulig etter at bompengeringen kom til byen.

Butikken er Norges eldste Kawasaki-forhandler, og selger også Suzuki, MV Agusta, Sym, Peugeot, Derbi, Rieju og Daelim.

Magne Jensen har solgt sykler siden 1974. Her i den nye butikken med Suzuki Katana.

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse