Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

MC-avisas juleferie 2019 – på plass i Hanoi

Etter en dag som ble 33 timer er vi endelig på plass i Hanoi i Vietnam. Lengste flystrekk var lengre enn de fleste norske motorsyklister kjører på et år, 12000 km. Tekst: Kyrre Hagen. Foto: Kyrre Hagen og Inge Braathen. I London steg vi om bord i verdens største fly, en Aairbus A380 800, sammen med ca. 800 andre passasjerer. På vei fra flyplassen fikk vi studere litt av den vietnamesiske trafikken på nært hold. Den er mildt sagt kaotisk. På midtstripe har nærmest alle lov til å kjøre, og den

Publisert:

Etter en dag som ble 33 timer er vi endelig på plass i Hanoi i Vietnam. Lengste flystrekk var lengre enn de fleste norske motorsyklister kjører på et år, 12000 km.

Tekst: Kyrre Hagen.

Foto: Kyrre Hagen og Inge Braathen.

I London steg vi om bord i verdens største fly, en Aairbus A380 800, sammen med ca. 800 andre passasjerer. På vei fra flyplassen fikk vi studere litt av den vietnamesiske trafikken på nært hold. Den er mildt sagt kaotisk. På midtstripe har nærmest alle lov til å kjøre, og den som er tøffest, og bruker hjørnet mest, vinner.

I byen vrimler det av tohjulinger, ca. 30 stk. pr. 100 meter vei vil jeg anslå i snitt. Inne i gågatene forsøker politiet forgjeves å rydde disse for tohjulinger. De kom mannsterke og ryddet gata, men når politiet var ute av syne, var gågatene igjen like fulle. Vi så en politimann stå å dra i en scooter som kjørte forbi en sperring. Scooterføreren gå blaffen, og politimannen måtte slippe. Det hele helt uten dramatikk.

Ellers er Hanoi en spennende og vrimlende by der alle forsøker å tjene penger på deg, men på en hyggelig måte. Gatene er trange og overfylte. Alle fortau er fylt av scootere eller spisesteder. Det hele ganske sjarmerende og uvant for mange av oss nordboere.

Neste dag får vi syklene våre kl. 8.45, som er 6 timer før dere der hjemme. Så bærer det på tur. Vi gleder oss.

Bilder fra reisen og første dag i Vietnam:

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse