ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Lyst på en K100 sKrambler?

Unit Garage er et italiensk firma som lager høykvalitets ombyggingssett som får nye BMW til å se ut som om de er bygget i tidligere tider. Hvis du synes R1200R er det fineste som finnes, men vil at den skal se ut som en 70-taller: Spør Unit Garage. Hvis du vil at din moderne R1200GS skal se ut som de gamle Dakarsyklene, fikser de det og. Og, utrolig nok, hvis du har en gammel K100 stuet bort i garasjen, kan Unit levere et sett som får den til å se ut som en Scrambler – eller sKrambler, som de k

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Unit Garage er et italiensk firma som lager høykvalitets ombyggingssett som får nye BMW til å se ut som om de er bygget i tidligere tider. Hvis du synes R1200R er det fineste som finnes, men vil at den skal se ut som en 70-taller: Spør Unit Garage. Hvis du vil at din moderne R1200GS skal se ut som de gamle Dakarsyklene, fikser de det og.

Og, utrolig nok, hvis du har en gammel K100 stuet bort i garasjen, kan Unit levere et sett som får den til å se ut som en Scrambler – eller sKrambler, som de kaller den.

Unit boss Marcaccini sier at han fikk en forespørsel fra en kunde for et par år siden og syntes det kunne være en grei utfordring. Det første de gjorde var å fjerne alt som ikke skulle brukes i prosjektet: "Jo mer jeg demonterte, jo mer innså jeg at dette kom til å bli vanskelig" sier han.

Unit Garage hevet og kortet av sykkelen, fant en ny plass til coilene og laget et nytt 4-1 eksosanlegg som munner ut på venstre side. Karosseridelene er en blanding av Kevlar og epoxy: Et panel på hver side av tanken i forkant og det samme bak. Den korte forskjermen og setepannen er av samme materiale. Selve setet er kledd med lær med et rødt gripehåndtak i bakkant. Demperen er en spesialbygd Øhlins, ferdig justert til denne sykkelen.

La gå med at det er en merkelig sykkel å lage scrambler av, men logikk gjelder ikke i customverdenen, og dessuten har sKrambler blitt møtt med mye interesse fra europeiske kunder. Det har ført til at Unit lager et sett som kan brukes i ombyggingen. Men, Marcaccini presiserer at dette ikke er noe som kan gjøres av amatører: Det kreves at man kan sveise opp en ny bakramme med fester for eksos, sete og demper (men settet inneholder en jigg som sørger for at det hele blir rett og pent). Bortsett fra det ser det meste ut til å være forholdsvis rett frem og en noenlunde kapabel hobbymekaniker bør kunne få det til.

Legg til R80 GS Dakar dekalene, så begynner det å se ganske tøft ut...

Hvis du er interessert kan du jo Google Unit Garage – det er i hvert fall en begynnelse.

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse