Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Produkttest Schuberth C5:

Lyden av stillhet og opplevelsen av trygghet

Hjelmen betyr alt for sikkerhet, men mer for kjøreopplevelsen enn du kanskje er klar over. Passform, stillhet og komfort påvirker opplevelsen av fart og hvor godt du klarer å kjøre teknisk.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2022 kl 14:39

Jeg har ventet nesten et halvt år på min Schuberth C5 og omsider kom den etter at produksjonen ble rammet av Corona-forsinkelsene som forøvrig har truffet hele bransjen. Men nå kommer hjelmenes Rolls Royce til forhandlerne på løpende bånd og dette var det så absolutt verdt å vente på. Schubert har produsert hjelmer i mer enn 20 år og ingeniørene har brukt over 200 timer i vindtunnel og mer enn 400 timer i gata for å komme under 85 db i en hastighet på 100 km/t på en nakensykkel. Det er eksepsjonelt.

Kinn-putene strekker seg frem mot åpningen og gir god beskyttelse av ansiktet.

Jeg har kjørt med Schuberth i mange år og kjenner disse hjelmene godt og det var derfor veldig flott å kjenne på at den nye C5 utgaven om mulig var blitt enda bedre. Opplevelsen av en hjelm kan variere veldig fra en person til enn annen, som regel fordi vi har forskjellig hodeform og eventuelt kjeveparti. Schuberth C5 har med denne modellen introdusert noe de kaller «individul concept» som sikrer at hjelmen gir samme effekt uansett hodeform og størrelse. Hjelmen har fått ny og sikrere hakestropp, nytt ventileringssystem som er enkelt å bruke og en oppdatert monteringsordning for kommunikasjonspakken som er utviklet for hjelmen.

Jeg trives rett og slett utrolig godt med nye C5.

Størrelsene på C5 er litt mindre enn forgjengerne så dersom du skal prøve en av disse hjelmene er det viktig at du ikke bare prøver hjelmen i åpen posisjon, men lukker den helt. Da vil den oppleves trangere og det er viktig at du sjekker ut dette slik at du ikke ender opp en hjelm som faktisk er for liten!

C5 holder et svært høyt kvalitetsnivå, alt er gjort pent og kvaliteten på tekstilene er enestående.

Kvaliteten på hjelmen er helt enestående og det oppleves nesten som å putte en fast, deilig dyne på hodet som gir en herlig opplevelse av komfort og trygghet. Hjelmens puter og padding støtter hele skallen min, hakeputen stopper vindsuset som kommer nedenfra og opp i hjelmen og den nye hakestroppen presser hjelmen jevnt og godt ned mot hodet mitt.

Jeg opplever hjelmen som stille og med en perfekt passform til mitt hode. Når jeg kjører på ujevnt underlag sitter hjelmen som støpt til hodet uten å klemme noe sted.

Solvisiret er enkelt å løfte opp og ned, visiret er stort og dekker øyne og nese godt. Når jeg lukker visiret blir hjelmen helt stille, stillheten bidrar til at jeg blir mindre sliten på grunn av vindstøy og jeg kan kjøre lengre.

Nye Schuberth C5 er rett og slett en Rolls Royse, stille, utrolig komfortabel herlig å kjøre med. C5 er ikke en billig hjelm, men ta deg råd til å ta vare på hodet ditt som førøvrig er det eneste du har! Nye C5 er en av markedets aller sikreste hjelmer og forøvrig rett og slett helt enestående.

Jeg har ikke fått kommunikasjonspakken og kommer tilbake til dette så snart jeg får testet utstyret.

Importør er SPS AS.

Annonse
Annonse