ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Lite å gjøre??

Franske myndigheter må enten ha for mange byråkrater (sannsynlig) eller de som allerede finnes har for lite å gjøre (også sannsynlig). Etter å ha innført påbud om at førere av motorkjøretøy må ha med sin egen blåseballong til bruk i eventuelle promillekontroller (og selvfølgelig straff i form av bot dersom man ikke har det) og fremmet krav om fluoriserende felt på kjøreutstyr, slår de nå til med et påbud om hansker for alle som ferdes på motoriserte tohjulinger - det være seg fører eller passa

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Franske myndigheter må enten ha for mange byråkrater (sannsynlig) eller de som allerede finnes har for lite å gjøre (også sannsynlig).

Etter å ha innført påbud om at førere av motorkjøretøy må ha med sin egen blåseballong til bruk i eventuelle promillekontroller (og selvfølgelig straff i form av bot dersom man ikke har det) og fremmet krav om fluoriserende felt på kjøreutstyr, slår de nå til med et påbud om hansker for alle som ferdes på motoriserte tohjulinger - det være seg fører eller passasjer.

For sikkerhets skyld gjelder dette siste påbudet også dem som kjører trehjulinger, quad eller moped. Dersom du skulle være så dristig å lufte lanken i friluft, vil det koste deg 68 Euro i bot dersom en årvåken politimann får øye på deg. I følge myndighetene er hensikten med påbudet "...å redusere skadene på hender og underarmer...".

Franske FFMC er irriterte. "Vi er ikke motstandere av å bruke hansker - problemet ligger i at vi tvinges til å bruke dem med bøtelegging og prikker på førerkortet som maktmiddel. Dette er ikke snakk om liv eller død, og vi truer heller ikke integriteten til våre medborgere dersom vi kjører uten hansker," slår gruppen fast i en uttalelse. FFMC argumenterer videre med at det ville vært mer hensiktsmessig å motivere enn å true med straff.

Men, det er vel i Frankrike som i de fleste andre land - vårt eget inkludert: Motivasjonskampanjer bringer ikke penger i statskassen, så da så...

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse