ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Levis Motorcycles V6 Cafe Racer

Verden er full av forlengst avgåtte MC-merker. Blant dem finner du engelske Levis, et merke som gjorde sin entre på markedet i 1911 med en serie totaktere, men som etter hvert byttet til firetaktere og var i produksjon frem til andre verdenskrig. 70 år senere har bildesigneren Phil Bevan kjøpt rettighetene til navnet, og sammen med kompanjongen Steve Kirk har han bestemt seg for å gjenopplive den døde. V6 Cafe Racer er den første av i alt fem modeller som alle baserer seg på den samme V6-motoren

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Verden er full av forlengst avgåtte MC-merker. Blant dem finner du engelske Levis, et merke som gjorde sin entre på markedet i 1911 med en serie totaktere, men som etter hvert byttet til firetaktere og var i produksjon frem til andre verdenskrig. 70 år senere har bildesigneren Phil Bevan kjøpt rettighetene til navnet, og sammen med kompanjongen Steve Kirk har han bestemt seg for å gjenopplive den døde.

V6 Cafe Racer er den første av i alt fem modeller som alle baserer seg på den samme V6-motoren. V6eren er rett og slett en del av en V10 bilmotor guttene hadde liggende, og i følge Bevan skjedde det omtrent som følger: «Det gikk opp for meg at vi hadde en 2 liter V10 som bare målte 33 cm tvers over sylindertoppene, så jeg sa – ***! La oss lage en MC-motor.»

Motoren har en uvanlig tenningsrekkefølge: 1,2,3,4,5 6. Det gjør at den, fortsatt i følge Bevan, høres ut som tre Harleyer samtidig og går så mykt at den ikke trenger balanseaksel. Effekten ligger på rundt 120 hestekrefter, og girkasen er sekstrinns, hvor sjette er ren overdrive.

Sykkelen formelig strutter av uvanlige tekniske løsninger og materialvalg, noe som igjen reflekterer prisen: Regn med £78.000 for herligheten. Vi ser imidlertid visse problemer med både Euro 4 og muligheter for å få den registrert ...

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse