ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Lars og veien til førerkortet – Når kompiser skader seg på motorsykkel

Klikk her for å se flere artikler fra denne serien.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen reflekterer Lars over hvor sårbar man er i trafikken som motorsyklist.

Tekst: Lars Helgerud.

Foto: Ole-Andreas Isdahl.

En helt vanlig tirsdag jeg var på vei til kjøretime fikk jeg den forferdelig beskjeden om at en god kollega var hardt skadd etter en MC-ulykke.

Vi er flere på kontoret som kjører motorsykkel, og det er veldig hyggelig å snakke med erfarne kjørere om de tingene jeg syns er vanskelig. Så beskjeden om at en av de var hardt skadd på vei til sykehus, gjorde inntrykk.

Det ble en rar kjøretime den dagen. Ikke nok med at jeg fikk den dramatiske beskjeden rett før kjøretimen, det styrtregna i tillegg.

Heldigvis holdt vi oss inne i kjøregården den dagen på grunn av regnet, selv om planen var å kjøre ute i trafikken. Til tross for det, var det en rart å kjøre. Ingen av øvelsene gikk spesielt bra, og jeg var skjelven i kroppen.

Det gjorde inntrykk at noen jeg kjente og som jeg så opp til var involvert i en alvorlig ulykke. Det viste seg at han hadde kjørt i kollektivfeltet da en bil hadde vrengt ut i samme felt, uten å se seg i speilet og blindsona. Bilisten ble fratatt førerkortet på stedet.

Det viser hvor utrolig sårbar man er som motorsyklist. Uansett hvor man kjører, så må man anta at bilisten ikke har sett deg. Selv om loven helt klart er på vår side. Det hjelper lite når andre ikke følger de samme lovene.

Det ble en dritt kjøretime, og jeg fikk en støkk. Men det er viktig å innse hvor sårbar man er, spesielt som uerfaren MC-fører som jeg er. Jeg kommer garantert til å ta alle forbehold ute i trafikken, i hvert fall en god stund fremover.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse