ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Lars og veien til førerkortet – Gjennombruddet på kjørebanen

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen forteller Lars om det å mestre god forankring på sykkelen. Tekst: Lars Helgerud. Foto: Ole-Andreas Isdahl. Kontrastyring var noen dritt, helt til jeg skjønte hvordan det gjøres. Jeg fikk hele tiden beskjed om at jeg holdt for hardt i styret og var for stiv. Til tross for iherdige forsøk så klarte jeg ikke

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen forteller Lars om det å mestre god forankring på sykkelen.

Tekst: Lars Helgerud.

Foto: Ole-Andreas Isdahl.

Kontrastyring var noen dritt, helt til jeg skjønte hvordan det gjøres.

Jeg fikk hele tiden beskjed om at jeg holdt for hardt i styret og var for stiv. Til tross for iherdige forsøk så klarte jeg ikke skjønne hvordan jeg skulle få en «løsere» kjørestilling. Helt til jeg oppdaget det som skulle løse hele problemet.

Jeg hadde fått høre det maaaange ganger. Forankring er alfa og omega. God forankring til sykkelen er essensielt for å få til alle øvelsene man må gjennom under oppkjøringen, og ikke minst få til kontrastyringen.

Før, når jeg skulle svinge til venstre og dyttet på venstre styreholk, holdt jeg igjen med høyrearmen. Med andre ord, styret flyttet seg ikke og det ble ingen sving. Dette ble et stort problem for meg. (For andre kan dette falle mye lettere og sikkert være den mest naturlige kjørestillingen.)

Men så klemte jeg til rundt tanken med låra, forankret godt med høyrefoten (ved venstresving), og da var overkroppen helt fri. Jeg kunne dytte på styreholken alt jeg ville, og sykkelen la seg akkurat slik jeg ville. Holdningen min ble helt annerledes og mye mer avslappet. Jeg fikk mye mer kontroll på gassen (holdt ikke like hardt) og du kjenner at du kan slippe styret helt uten at det skjer noe.

Alle øvelsene gikk mye lettere, og det føltes endelig som at jeg klarte å gjennomføre de på riktig måte. Selv om jeg fortsatt har enormt mye å lære, var det en helt fantastisk følelse. Kjøringen ble mye morsommere, smidigere og sikrere. Kontrollen ble en helt annen.

Så for meg ble god forankring virkelig et gjennombrudd ute på kjørebanen. Tenk på at du skal være helt «fri» i overkroppen. Det er ikke armene som skal holde deg fast i sykkelen.

Klikk her for å se flere artikler fra denne serien.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse