ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Lars og veien til førerkortet – Første gang på veien

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen forteller Lars fra første kjøretur på vei. Tekst: Lars Helgerud. Foto: Ole-Andreas Isdahl. Jeg tenkte jeg kom til å være supernervøs første gang jeg skulle få teste meg ute blant folk. Men den gang ei. Sakte, men sikkert har jeg følt meg sikrere på sykkelen. Progresjonen har noen ganger føltes litt vel sa

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen forteller Lars fra første kjøretur på vei.

Tekst: Lars Helgerud.

Foto: Ole-Andreas Isdahl.

Jeg tenkte jeg kom til å være supernervøs første gang jeg skulle få teste meg ute blant folk. Men den gang ei.

Sakte, men sikkert har jeg følt meg sikrere på sykkelen. Progresjonen har noen ganger føltes litt vel sakte, men med noen gjennombrudd har hele øvelsesperioden blitt virkelig verdifull. Det er ikke alt man umiddelbart skjønner at vil komme til å lønne seg. Men kontinuerlig trening på enkle og vanskelig ting har gjort meg utrolig mye tryggere.

Og fra ingen erfaring med motorsykkel, var jeg nå altså klar for å kjøre i trafikken etter tre kjøretimer.

På forhånd regnet jeg med at jeg kom til å være nervøs i forkant av kjøringa. Men da dagen kom, var jeg helt rolig. Jeg gledet meg til å endelig få kjøre ute. Sammen med kjørelører Bjørn kjørte vi rolig ut, og det var utrolig morsomt og mestringsfølelsen var på topp. Det var moro, og jeg gleder meg til jeg endelig kan ut å kjøre alene, med lappen i hånda.

Trygghet er viktig, og hos Svein Svendsen får man tid til å utvikle seg i eget tempo. Dyktige og pedagogiske kjørelærere og ikke minst gode tilbakemeldinger har vært utrolig viktig for meg. Det er ganger man føler en ikke får til noe, og at alt går i stå. Da er det godt med et klapp på skuldra, men også direkte tilbakemeldinger så man lett kan endre kjøreatferd og lykkes.

Dette er nok mye av årsaken til at jeg var så rolig første gang ute på veien. Jeg følte jeg hadde kontroll, jeg var trygg på sykkelen og ikke minst; jeg kjørte sammen med Bjørn.

Nå gleder meg jeg meg bare til neste kjøretime, og igjen få mulighet til å kjøre ute i trafikken.

Klikk her for å se flere artikler fra denne serien.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse