ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Lars og veien til førerkortet – Det første store nederlaget

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen forteller Lars fra første teoriprøve. Tekst og foto: Lars Helgerud. Det er flere grunner til at teorien bør tas så raskt som mulig. Da får du bestilt oppkjøring raskt og ikke minst, får du for mange feil, må du vente to uker til neste forsøk. Og nettopp det skjedde med meg. Jeg hadde forberedt meg ved å le

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Lars Helgerud fra Notodden har som mange unge mennesker alltid hatt lyst til å ta førerkort for motorsykkel. Følg hans vei til tilværelsen som motorsyklist her på MCavisa.no. Denne gangen forteller Lars fra første teoriprøve.

Tekst og foto: Lars Helgerud.

Det er flere grunner til at teorien bør tas så raskt som mulig. Da får du bestilt oppkjøring raskt og ikke minst, får du for mange feil, må du vente to uker til neste forsøk.

Og nettopp det skjedde med meg.

Jeg hadde forberedt meg ved å lese boka «Veien til førerkortet: motorsykkel» en gang, og tatt gjentatte tester på nettsidene til teoritentamen. Jeg hadde hørt med andre som hadde bestått teoriprøven som sa at om du klarte testen på nettet mange ganger etter hverandre, var du klar for styrkeprøven; den virkelige teoriprøva.

Dette hadde jeg altså gjort, og følte meg sikker da jeg møtte opp hos Statens Vegvesen. Der fungerer det sånn at du trekker kølapp, og venter på å bli kalt inn. Du legger fra deg alt av eiendeler og får en plass inne i et klasserom. Spørsmålene kommer opp på skjermen foran deg, og du har fire svaralternativer. Du har også tilgang på kalkulator, som man trenger for flere av utregningsoppgavene. Prøven består av 45 spørsmål, og du kan ha maks seks feil.

Jeg følte meg sikker på de fleste oppgavene, men usikker på noen. Det endte slik det måtte gå. Sju feil – én for mye. Jeg bestod ikke.

Slukøret dro jeg på jobben, og forble sur resten av dagen. Nå måtte jeg jo vente 14 dager før jeg kunne ta den på nytt, og hadde ingen mulighet til å bestille oppkjøring. I tillegg koster det litt å ta den.

Men det er jo ingenting å gjøre med, og det kan skje den beste.

Så nå er det tilbake til bøkene og testing på nettet, så håper jeg på bedre lykke neste gang!

Klikk her for å se flere artikler fra denne serien.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse