Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Landeveisrøveri i moderne tid?

I riktig gamle dager var det ikke bare-bare å reise omkring. Man kunne avkreves urimelige skatter av lokale høvdinger for å passere. Det nye er at slik er det faktisk i dag også!

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2021 kl 13:49

Av: Tore Huseby.

Norge Rundt på MC:

Denne sommeren reiste undertegnede Norge rundt på motorsykkel. Inkludert i dette var et drøyt dusintalls ferjer. Nå er det slik at først i oktober kom regningen for disse ferjeturene, og årsaken til det er Covid-bestemmelsene som forbyr kontant betaling, samt at undertegnede er bosatt i Sverige.

Ved gjennomsyn viser det seg at mange av disse turene er belastet med bilpris, ikke MC-pris.

Her i Sverige er det ingen forskjell på bilskilt og MC-skilt, og jeg antok derfor at feilen lå i at noen hadde tatt feil og trodd at jeg hadde reist rundt på fire hjul, ikke to.

Men nei: Ved kontakt med autopassferje.no opplyse de at alle veifarende som ikke er registrert på deres hjemmesider må betale høyeste takst, det vil si personbiltakst.

Hjemmesidetvang:

Om man går gjennom disse hjemmesidene i ettertid, ser man at det gjort tilnærmet umulig å klage på dette. Innkrevende selskap er nemlig bare innkrever og kan ikke klages til. Skal man klage, må man gå inn på hvert enkelt selskap, og klagen vil ikke føre fram fordi de ulike selskapene på sine hjemmesider har opplyst om at det er slik.

Tradisjon:

Nå er det jo sånn at vi motorsyklister har pleid å betale kontant eller med kort. Og et kundeforhold med et selskap betinger at man reiser ofte med en eller flere ferjer. Da selskapene begynte å fotografere skiltene ble det ikke samtidig opplyst om at om man ikke registrerte seg, så måtte man betale bilpris på ferja.

Konklusjon:

Dette kan ikke kalles annet enn moderne landeveisrøveri. Det er folk fra mange nasjoner som besøker Norge på motorsykkel om sommeren, og jeg er temmelig sikker på at de fleste av disse ikke setter seg inn i de ulike selskapenes hjemmesider for hver tur.

Annonse
Annonse