Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 8

Det er som å ha hele Norge i fred!

Kjekk ungdom frå bygda:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2021 kl 07:31

Vi møtte lokalbefolkninga i Torsnes. Den besto av tre unge herrer samt en noe mer moden plasseier, ei fiskeskøyte fra 1944 og en tredve liters dunk med cider. Det gikk som det måtte gå; vi spelte trekkspell, drakk og sang til natta tok oss. Brynje-Birgitte falt åpenbart for all denne maskuline ungdommen og kappdrakk det hun var kar om, og det var hun.

På morran ville hun ikke engang ha kaffe, og det er et skikkelig skummelt tegn.

Vi ble kjent med de lokale og drikkeskikkene deres.

Fiskeskøyta nevnt herover kan du forresten leie, den heter Else og går i turisttrafikk fra Balestrand og utover Sognefjorden et stykke, før den returnerer trygt tilbake til Balestrand igjen. Underveis bys det på forfriskninger, og vi håper at det ikke innebærer cider fra plastdunk – for da må du nok regne et døgns stopp på din motorsykkelferie.

Hytta Kurt hadde leid til oss var fantastisk!

Hyttefrokost:

Alle ville ha en lettspydd frokost etter forrige kvelds tumulter. Kjøleskapet var velfylt, og alle fant noe de trodde kunne holde seg på plass gjennom formiddagen. Men ikke alle fikk rett i det...

Kurt kjører sin Lille My den annen.

Deretter skiltes våre veier, og Kurt og Rune trakk sørover mot Vikafjellet mens Kubben og Brynje-Birgitte fant veien nordover over Gaularfjellet.

Rune og Kurt forlater oss.

Nattens øvrige hendelser:

Utpå morgensiden, da hele landet sov, meldte også en ny verdensborger sitt komme der sør i Bærum et sted. Kubben ble der og da morfar for annen gang, til en liten gutt på drøye fire kilo, med fingre og tær og alt som skal til for å være menneske. Hvordan dette skal feires, er Kubben usikker på, men at det må bli med noe uten alkohol involvert, er skråsikkert!

For en tredje St. Hans-feiring tror han ikke at han overlever…

Vi finner massevis av herlige veier, helt uten trafikk.

Gaular og videre:

Gaularfjellet er en opplevelse. I det hele tatt er fjellklatring på motorsykkel en behagelig affære. Man sitter der bare, vrir på gassrulla og lar verden flyte forbi.

Anbefales!

Veien opp til Gaularfjellets topp.

Video av kjøring langs Viksdalsvatnet:

[Video mangler etter import...]

Deretter la vi veien innom Sande i Sunnfjord via Viksdalsvatnet og vei 610. Seinere fortsatte vi via vei 615 forbi Hyen, der ingen av oss hadde vært før. Ifølge lokalbefolkninga hadde nesten ingen vært i Hyen, utenom de ca. 600 som bodde der!

Vi spiser middag i Hyen.

Make BB great again!

Kubbens prosjekt for dagen var dette: «Make Brynje-Birgitte great again!» Hun var fremdeles tydelig plaget av gårsdagen, og Kubben måtte tvinge i henne Cola og eple. Og seinere på dagen fikk hun i seg nesten en hel Fjordlandmiddag som Kubben tilberedte etter alle kunstens regler. Deretter var formen bedre, og hun var klar for nye mil.

Fjellene blir bare høyere og høyere.

Feil vei:

Vår trang til å unngå E39 ga oss mye MC-glede, men også noen feilkjøringer. GPS har vi ikke, men Cappelens kart har vi.

Problemet er bare å huske kartet i hodet etterpå, noe som viser seg nesten umulig. Så mens vi venter på ferga til Volda, kom vi på at vi hadde glemt helt at vi skulle innom Vestkapp!

Også Grålle nyter utsikten!

Det var bare å snu, og trille i retning av Nordfjordeid igjen. Der det denne helga er et MC-treff. Men både Kubben og BB er enige om mer feiring nå, det orker vi ikke.

Nå har datamaskinen daua også, så Kubben sender dagens tekst via mobiltelefon. Vi får se om datamaskinen må byttes ut i morra. For rapporter må skrives og sendes.

Det er vår plikt!

Annonse
Annonse