Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 7

St. Hans-feiring nr. én:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

På Sæbø camping i Øvre Eidfjord opplevde vi nok landets stilleste St. Hans-feiring. Den eneste støyen kom fra elva bak hytta og reisefølgets evinnelige gjesping. Det var bare å ta kvelden, og la morgendagen komme.

På denne campen kan forresten fire personer få hytte til 700 kroner – med sengetøy! Det er billig og kan anbefales. Det gøyeste var de varme rundstykkene vi fikk til frokost. De var gode, men smulet såpass at svinnet var nok til å fylle et fuglebrett. Men pippippene skal jo også ha sitt, så vi lot dette passere.

Ferske rundstykker til frokost er bra. Men at de smuler nok til å fylle et rullebrett, er mindre sjarmerende.

Tilbake til kysten:

Det er jo Norge rundt vi skal, ikke Norge i midten. Så vi setter kurs mot kysten igjen, via Voss og nordover til Balestrand. Der skal vi møte en av Kubbens tidligere reisefeller, nemlig Kurt, landets eneste rørleggermester med sprekken foran. Hun er på motorsykkeltur med en kompis, og vi leier oss ei hytte til felles glede og enda en St. Hans-feiring. Men før dette kjører vi enda en gang over Hardangerbrua og har med det spart hele 468 kroner i dag også…

Hardangervidda; der vi motorsyklister sparer mange penger!

Over Vikafjellet:

Nå som reisefølget har henholdsvis 24 og 27 hestekrefter å rutte med, blir det langt mer giring over fjellet. Vikafjellet er et av landets vakreste fjelloverganger, og vi nyter hver meter. Rosina i pølsa er når vi setter GoPro-kameraet fra MC-Avisa foran på syklene og filmer oss sjæl, naturen, veiene og himmelen.

[Video mangler etter import...]

Kubben tar til og med en liten dans stående på fothvilerne på vei inn i Vik i Sogn.

Forviklingar i nynorskland:

Vi var innom Balestrand og bunkret mat, og deretter kjørte vi til Torsnes for å finne hytta som Kurt hadde leid til oss. Den lå ved Sognefjordens bredder, men den eneste som fant veien dit var Kubben.

Forfra: Brynje- Birgitte, Kubben, Kurt og Rune.

Brynje-Birgitte kjørte de to milene helt tilbake til Balestrand, og Kubben og hennes reisefølge Rune Rørehue rota fram og tilbake på veien og hørte ikke et pipp av Kubbens infernalske plystring. Men plutselig var alt i orden og vi fant vår enorme hytte med fire soverom, to bad, stue, vaskerom og mye annet, der man kunne sitte med tottelottene dyppet i Sognefjorden mens man skjenket sitt indre legeme med en rolig pilsnerøl fra landets beste bryggeri. Vi skal ikke si navnet, men det ligger i Drammen.

Grålle koser seg i Sogn.

Nok en St. Hans-feiring:

Kurt har ordnet hytte, Kubben har funnet den, Brynje-Birgitte har handlet inn grillmat og frokost, alle har vært på polet i henholdsvis Førde og Odda, så da lå alt til rette for nok en St. Hans-feiring. Slike kan det aldri bli nok av.

Bålbrenning midtsommers har pågått her nord siden 400-tallet, og før kjerka rappa evenementet og begynte å brenne samer og hekser denne kvelden, var midtsommerkvelden en stor feiring som var ment å jage bort onde ånder som la kjepper i hjulene for folk.

Og kjepper i hjulene er vel snart det eneste vi har unngått på denne turen! Når vi klarner i morra, blir det først Gaularfjellet og så ymse kystvestlandsbyer et par tre dager – heng med!

Annonse
Annonse