ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 3

Spikerteltmekka:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Ikke bare var Moysand meningmanns drøm om hytte ved sjøen, det var også et mygg- og knotthøl ut av helvete. Muligens fordi Kubben insisterte på å ligge i kanten av teltplassen, der en bekk rant livlig. Men vi fikk vår lille rødvinsrasjon før leggetid, skjønnhetssøvn og frokost. Deretter var det å rulle videre. Vi satte våre snyteskaft i retning av storbyen Kristiansand, der Kubben er barnefødt, som det ofte pleonasmisk heter.

Vi var innom alle små steder og holdt oss til de ytre småveier, med unntak av et par steder der vi kjørte gamle E18. Og gamle E18 er Kubbens barndomsminner og vel verd et besøk.

Kubben møter slekta.

Familiehygge:

Det er ikke til å komme fra at Kubben har mye både slitsom og tvilsom familie. Men unntak finnes, og hans halvsøsters barn, barnebarn og oldebarn er et glimrende eksempler på dette.

Tilo låner Brynje-Birgittes mc-jakke, den passer nesten.

Brynje-Birgitte, som trodde at hun hadde vært turist i byen for et par år tilbake, måtte innrømme at det meste av byen fikk hun ikke øye på ved første besøk. Både torvet i Markens gate, Fiskebrygga, Posebyen og Festninga var ukjent for henne. Gudskjelov hadde vi hele seks guider – i alderen fem til femtifem – som villig pekte og forklarte.

Kubben vasker seg offentlig og er et slett eksempel for de små.

Kubben fant ei fontene han mente egnet seg for ansiktsvask. Men han glemte at småtrollene som var med, selvfølgelig måtte herme, med det resultat at de ble søkkvåte.

Kristian Kvart, byens grunnlegger.

Værgudene:

Da Kubben reiv i softis på samtlige, begynte det selvfølgelig å regne. Regnet ikke bare vedvarte, men økte jevnt i styrke da vi etter bybesøket reiste videre.

Begge hadde sett Lindesnes tidligere, så vi gikk derfor denne gang for Lista Fyr, et sted ingen av oss hadde vært. To fyr på en regnværsdag blir faktisk i meste laget, selv for oss.

Brynje-Birgitte fant ei åpen dør...

Blyhatten over vårt følge gikk raskt fra lett regn til voldsomt fossefall, og da vi ankom Lista Fyr, så vi ingen grunn til telting lenger. Nå skulle vi ha hytte, og vrenge og tørke alt som var vått!

Vel framme på Lonsdalen camping ved Farsund gikk det klart fram at Brynje-Birgittes nye vanntette dress ikke var tett likevel, mens Kubbens regndress var like tørr.

Årsaken var at han aldri dro den fram fra bagasjen. Alle veit at drar man fram regndressen, blir både den og eieren søkkvåte. Kubben rant det av som en vårflom, så han ble nektet hytteadgang inntil han hadde skiftet på seg tørt. Brynje-Birgitte hadde imidlertid med tur-akevitt som dempet gemyttene.

Kubben foran fyret på Lista.

Oppsummering:

Værmessig var dette en mislykket dag, men både Kristiansand og Lista fyr var verd et besøk. Brynje-Birgitte sovnet av strabasene, og Kubben svor på at neste regnværsdag skulle regndressen på – tidsnok!

Blir været bra er det ikke umulig at vi reiser litt mer enn sytten mil i morra. For med denne farta rekker vi ikke Norge rundt før Erna kommer i opposisjon og Koronaen erklæres for utryddet – i Norge.

I morra setter vi nesa rett vest. Hvor langt vi kommer, er ikke godt å si. Vi ber om godt og tjenlig vær, som gammelpresten i sin tid sa…

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse