Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 24

Grålle på benken.

Dagens strekning: Narvik – Korgen. Ankomststed: Korgen Camping. Reisetid: 10 timer. Reisestrekning: 454 km. Magi igjen: Vel framme i Narvik herjer sulten. En kinarestaurant oppsøkes der Kubben bestiller innbakt Donald Duck med tilbehør. Etter middag får han den ideen at han vil ta inn på hotell. Til dette bruker han en app, og da er det fort gjort. Men hvor søren er hotellet han skal sove på? Han går ut, titter tvers over veien og der står jammen hotellet hans! Innskytelsen viste seg å være lur:

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

[Video mangler etter import...]

Dagens strekning: Narvik – Korgen.

Ankomststed: Korgen Camping.

Reisetid: 10 timer.

Reisestrekning: 454 km.

Magi igjen:
Vel framme i Narvik herjer sulten. En kinarestaurant oppsøkes der Kubben bestiller innbakt Donald Duck med tilbehør. Etter middag får han den ideen at han vil ta inn på hotell. Til dette bruker han en app, og da er det fort gjort. Men hvor søren er hotellet han skal sove på?

Han går ut, titter tvers over veien og der står jammen hotellet hans! Innskytelsen viste seg å være lur: Ved oppvåkning på natta øser regnet ned, og Kubben er takknemlig over å ligge tørt og lunt innendørs.

Trøbbel med gummien:
Å feie inn i en fremmed nordnorsk by og forvente at det ligger et passende reservedekk klar noe sted, er temmelig dumt. Kubben fikk ingen respons på forespørselen på nett, men et spørsmål til Narvik MC klubb sin FB-side ga raskt svar.

Svaret kom klokka fem om morran: Prøv Svein Johnny Nilsen. Nummer det og det. Dette viste seg å være en av byens pensjonerte motorsykkelforhandlere. Han hadde fortsatt litt deler og annet stående hist og her. Han satte straks himmel og jord i bevegelse for å skaffe Kubben og Grålle et passende dekk.

En hjelpende hånd!

Det ble et fordekk som ble omgjort til bakdekk, men det var mønster i det og helt nytt, og det er det viktigste. Og på toppen av det hele lånte han bort verktøy og egen garasje! Kubben kunne stå ved en ordentlig MC-løftebukk, helt oppreist og plukke av bakhjulet.

Kubbens hjelper liker røde Hondaer.

Nordnorsk logikk og tankegang:

Før klokka slo elleve var alt i orden, og da Kubben spurte hva dette kostet, så tok karen bare for dekket, ikke for arbeidet med å legge om og balansere hjulet. Da Kubben påpekte dette sier han: «Næ, du hælvette. Det er jo vel æ som skal betale dæ førr arbeidet, du har jo gjort hele jobben!»

Dette er nordnorsk hjelpsomhet og gjestfrihet på sitt beste, og vi kunne kjøre trygt videre, i visshet om at Grålle holder hele veien hjem. Og vel så det.

Nytt dekk, hurra!

E6 og feriestart:

Kubben har unngått fremmedfolk så og si hele reisa. Men da han kom til Fauske så slo det til: Bobiler, personbiler, motorsykler … og folk. Overalt var det folk. Kubben sleit med å finne et stille sted å spise middag, men klarte det til slutt ved å snokle litt rundt i byen.

Tåka henger tungt noen steder.

Men en ting sto klart: Dette var transportetappedag! Det var bare å følge E6, og der kunne Kubben velge om han ville ligge bak en bobil eller en annen bobil. Han valgte bobil. Å studere en firkanta hvit vegg på 2,5 x 2,5 meter i fire timer får tida til å gå, men ikke stort annet. Kubben skal aldri ha bobil, det er sikkert.

Ruta ellers er egentlig ikke så gæli. Masse opp og ned, masse fjell og et utall bruer og tunneler. E6 er egentlig pen den, mellom Narvik og Korgen.

Etter over tusen kilometer er vi ennå i sameland.

Å finne fred et sted:

Å leie hytte var bare å glemme. Alt var opptatt. Så kubben slo opp sin seng og presenning mellom veien og elva på Korgen camping, for alle teltplassene var opptatt de også. Inni der var det for trangt til å leve, synes Kubben.

Så nå glaner alle på han raringen som sover ute i grøftekanten ved siden av motorsykkelen sin, og som bruker en hvilebenk som kontor og matbord.

Kubbens camp.

Mangler ingenting!

Kubben har seng, et par øl fra Dahls, strøm på laptopen og mobilen, nytt bakdekk og strålende solskinn. Han trenger ikke mer. Men jammen skal det bli bra å finne de dype skoger når han kommer lenger sør.

Mye lenger sør...

Kubbens kontor.

Annonse
Annonse