Annonse
Annonse
MC-avisa

Kubben reiser Norge rundt, del 17

Brynje-Birgitte er hjemme igjen:

Publisert:

BB meldte lørdag kveld at hun slo opp teltet i Vefsn etter 13 timers kjøring. Der ble det noen få timers hvile før hun la i vei igjen, og etter 36 timer on the road trillet hun seint søndag inn i garasjen hjemme i Sandefjord.

Den dama er tøffere enn toget! Hun forteller også en liten historie fra turen, og vi må bare beklage at storyen kommer på klingende beateirensk:

BB sin eneste og ytterst beskjedne camp i Vefsn, før hun dro hele veien hjem.

BB sin eneste og ytterst beskjedne camp i Vefsn, før hun dro hele veien hjem.

«Akkurat som racinggutta!

Eg blei jo ganske øm bak, så for å avlaste litt så satte eg meg skeivt på salen for å avlaste eina skinkå. Då observere eg litt merkelig kjøring bak meg. To ongguttar i (pappas?) Porsche så sitte å ler så bilen sjangle ... Eg forstår at di trur eg prøve å legga ner sykkelen i sving (d va antydning t kurve på motorveien i Vestfold). Di blei liggande bak meg å eg observerte i speile at di flira å lo. Eg forsto at di venta på fortsettelsen... Så for at di sko få full uttelling så retta eg opp sykkelen på bein vei, for så å «legga meg i svingen» då kurven gjekk andre vei. Eg trudde di sko kjøra av veien av latter!»

Pappaguttene trodde altså at BB lekte The Doctor. Det gjorde hun ikke. Hun hadde bare så usannsynlig vondt i ræva etter tredve timer i salen på en sykkel som egentlig kun er utstyrt med ståplass.

Kubben drømmer om å kjøre over bibliotektaket i Tromsø...

Kubben drømmer om å kjøre over bibliotektaket i Tromsø...

Alkoholens eneste ulempe:

Det kan ikke stikkes under stol at drikkehyppigheten øker noe på ferietur. Og som oftest går det fint. Når det går gærnt så finnes det bare én kur, og det er «Kubbens dagen derpå-meny»:

Frokost: Stor iskald Cola fra glassflaske, samt et par nybakte og lettspydde bensinstasjonsboller.

Lunsj: Svart kaffe og softis i gammeldags isvaffel.

Middag: 200 grams burger meny med ALT tilbehør.

Kvelds: 2 små øl og ei brødskive rett før leggetid.

Fjellheisen går!

Fjellheisen går!

Solas utfordringer:

Å måtte smøre seg med solkrem i Tromsø er litt som å gå med beksømstøvler og treski på Kreta – det føles helt galt, som Kåre Willoch ville ha uttrykt det. Men sola steiker skummelt hardt på dagtid, og lukta av syden og stekt skinn er ikke til å ta feil av. Så tiltakene trengs, og det er Kubbens egen feil at underleppa hans sprekker hver eneste dag…

Og den blir ikke det minste bedre av at Kubben får den avsindige ideen å sole egget oppe på toppen av fjellheisen i Tromsø! Skinnet formelig spraker i 24 pluss skyfri himmel, og det slutter ikke før hjelmen kommer på igjen, og nesa settes mot fergekaia.

Video av nedfarten fra fjellheisen – på tvers:

[Video mangler etter import...]

Veien videre:
Kubben har altså tatt seg en storbyferie fra motorsykkelferie sin og har hvilt ut med mat, drikke, fotturer og mye annet. Men nå er det slutt!

På kaia drar han videre med hurtigruteskipet «Kong Harald», som lett svelger både Kubben og Grålle i sin buk, i hvert fall etter at man begriper hvordan man kommer seg inn til kaia der skipet ligger fortøyd.

Grålle venter spent...

Grålle venter spent...

Blindpassasjeren:

Selvfølgelig skjønner ikke Kubben innsjekkingssystemet, så da han skal ha seg en øl i baren om bord, er det bråstopp. Kubben finnes ikke! Uten det rette plastkortet er det ikke en dråpe å få. Full fart ned til resepsjonen, og der får Kubben beskjed om at blindpassasjerer skal kjølhales, ikke serveres.

Plastkortet graves fram, og kjølhaling unngås. Imidlertid må han innskrives i manntall på neste stopp, som er Skjervøy. Man er nemlig registrert som akterutseilt.

Jævlig rart, da han både har fylt ut et omfattende Covid-regime på nett, samt parkert Grålle i kjelleren på Kong Harald. Med mannskapets fulle velsignelse.

Man fankern heller: Nå er det Nordkapp neste – med eller uten kjølhaling...

Video med midnattsol:

[Video mangler etter import...]

Annonse
Annonse